Skip to main content
Sobota, 3. junij 2023
07.06.2021
20:59
Slavnostna akademija Občine Krško
Foto: ePosavje.com
7. junij je občinski praznik Občine Krško. Na ePosavje TV in ePosavje.com ste si lahko pogledali slavnostno akademijo ob prazniku s podelitvijo nagrad in priznanj. Več v nadaljevanju novice.

Slavnostna akademija Občine Krško

Kot so sporočili z Občine Krško, je v skladu z vsemi veljavnimi ukrepi v Kulturnem domu Krško potekala osrednja slovesnost, na kateri je župan Miran Stanko podelil nagrade in priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti. Veliki znak Občine Krško je letos prejela družba Kemokovina, znak Občine Krško Mirjana Marinčič, Branko Strgar in Jože Kodela, priznanje pa Helena Španovič.

O zaupanju, enotnosti in prelomnih obdobjih

Stanko: "Pred nami je novo prelomno obdobje za našo lokalno skupnost"

V slavnostnem nagovoru je župan Občine Krško Miran Stanko med drugim povedal, "da je pred nami novo prelomno obdobje za našo lokalno skupnost, ki ga bo gotovo generirala gradnja drugega bloka jedrske elektrarne. Kot naložba nacionalnega pomena bo za Krško predstavljaja nov ključen korak k razvoju."

Lipič: "Danes ne moremo govoriti ne o enotnosti, še manj o zaupanju"

Slavnostni govornik Ladislav Lipič, generalmajor v pokoju in predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo, se je v svojem govoru med drugim dotaknil preteklosti in sedanjosti. "Pogoj za enotnost je zaupanje in danes je naloga političnih voditeljev, da to zaupanje povrnejo. Naloga javnosti in vojnih veteranov nasploh pa je, da pri tej zahtevi vztrajajo," je med drugim povedal o časih, ki jih živimo danes, 30 let po razglasitvi samostojne Slovenije.

 "Namesto, da bi nas nevarnost bolezni združevala, nas je očitno ločila. In danes ne moremo govoriti ne o enotnosti, še manj o zaupanju," je med drugim še dodal in govor zaključil z lepšimi željami. "Srečno Krško, Srečno Slovenija."

Podelili so jubilejna priznanja

Med letošnje jubilante so se vpisali Prostovoljno gasilsko društvo Krško (ob 150-letnici), Prostovoljno gasilsko društvo Podbočje (ob 120-letnici), Prostovoljno gasilsko društvo Zdole (ob 70-letnici), Prostovoljno industrijsko gasilsko društvo Termoelektrarne Brestanica (ob 70-letnici), Prostovoljno gasilsko društvo Smednik (ob 60-letnici), Prostovoljno gasilsko društvo Rožno (ob 40-letnici), Kozjanski park (ob 40-letnici); Zavod Neviodunum (ob 20-letnici), družba GEN energija, d. o. o. (ob 20-letnici), družba SIPRO inženiring, d. o. o. (ob 20-letnici), Kulturno društvo Leskovec pri Krškem (ob 20-letnici) in Posavski odbojkarski klub (ob 10-letnici).

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

(eP)

krško
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja