Skip to main content
Petek, 22. september 2023
30.10.2019
11:14
Slavnostna seja v Brežicah
Foto: Ansat TV
28. oktober je praznik Občine Brežice, ki ga vsako leto obeležijo s slavnostno sejo, na kateri se s priznanji in nagradami poklonijo zaslužnim občanom. Več v prispevku iz oddaje Posavski tednik.

Slavnostno v Brežicah

Brežiški oktober 2019

BREŽICE Na predvečer občinskega praznika so se v Viteški dvorani brežiškega gradu zbrali občani in gosti ter nagrajenci, ki so v preteklem letu pustili pečat v življenju občine.

Marjan Černe, Marijan Žibert in Anica Butkovič

Marjan Černe, Marijan Žibert in Anica Butkovič so prejemniki letošnjih oktobrskih nagrad. Slednja jo je prejela za izjemno delo na področju ohranjanja kulturne dediščine, turizma in izobraževanja. "To je že malo za malo. V tem trenutku bi se zahvalila vsem tistim, ki so prepoznali dejavnosti, ki sem jih opralvjala in to prenesli do tistih, ki odločajo o tem. V veliko čast mi je bilo prejeti to nagrado," je ob tem povedala nagrajenka.

Podelili tri priznanja Občine Brežice

Ob tokratni slovesnosti so podelili tudi tri priznanja Občine Brežice, ki so jih prejeli Osnovna šola dr. Jožeta Toporišiča Dobova, podjetje Posavc in Nogometni klub Brežice 1919.

Pezdirc (NK Brežice 1919): "Od leta 1919 do danes je bilo mnogo vzponov in padcev"

Jure Pezdirc, predsednik omenjenega kluba, je povedal, da nagrado pomeni priznanje na klub. "Od začetkov leta 1919 v Vrbini, prek 2. svetovne vojne in razvoja do današnjih dni je bilo mnogo vzponov in padcev. Na nek način je dober občutek, da delaš z mladimi, da delaš družbeno aktivno in dejansko tekmuješ z drugimi okolji. Da poskušaš dokazati, da si enak ali boljši od ostalih otrok je izziv. 280 otrok je posebno dober občutek, ko vidiš otroke na igrišču ali ob njem," je ob tem še povedal Pezdirc.

Fotogalerija (Foto: Ansat TV):

Ansat TV

brežice
posavski tednik
ansat tv

Pridružite se nam

Novice iz Posavja