Skip to main content
Torek, 16. april 2024
10.06.2020
07:39
Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Krško
Foto: Občina Krško
Na slavnostni seji Občinskega sveta Občine Krško so podelili letošnje nagrade in priznanja za ustvarjalno delo, posebne uspehe in pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti. Več v nadaljevanju.

Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Krško na Ansat TV

Ponovitve slavnostne seje Občinskega sveta Občine Krško bodo še v ponedeljek, 8. junija, ob 10:30 in 18:45 ter v torek, 9. junija, ob 12:15 uri.

Praznik občine Krško

Znak Jožetu Požunu, družbi Avtoline in Turističnemu društvu Senovo

KRŠKO Znak Občine Krško so prejeli Senovčan Jože Požun ml. za vsestransko sodelovanje in prispevek k razvoju domačega kraja, družba Avtoline za uspešen razvoj servisnih dejavnosti in Turistično društvo Senovo za ohranjanje turističnega razvoja in dediščine na Senovem. Letošnja dobitnika Priznanj Občine Krško sta društvo Družina in življenje ob 20-letnici uspešnega dela za gradnjo odnosov med zakonci in v družinah ter družba KIM za 30 let uspešnega gospodarskega razvoja v kovinskopredelovalni industriji.

Letošnji jubilanti

Med letošnje jubilante pa so se vpisali Prostovoljno gasilsko društvo Senovo (90 let), Društvo upokojencev Krško (70 let), Radioklub Krško (60 let), Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja (40 let), Modelarski klub Krško (40 let), Poklicna gasilska enota Krško (40 let), Športna zveza Krško (40 let), Varstveno delovni center Krško – Leskovec (40 let), Planinsko društvo Videm (30 let), Policijsko veteransko društvo Sever Posavje (30 let), slaščičarna Jagoda (30 let), Mladinski center Krško (20 let), Judo klub Krško (10 let), Lijamedia, zavoda za medijsko produkcijo in izobraževanje (10 let), Lutkovna skupina DKD Svoboda Senovo (10 let), Mažoretni klub Baton Krško (10 let), Mestni muzej Krško (10 let), Nogometno društvo Posavje Krško (10 let) in Športno društvo Sporti (10 let).

"Bistvo nadaljnjega razvoja lokalnih skupnosti je v večplastnosti"

"Bistvo nadaljnjega razvoja lokalnih skupnosti je v večplastnosti – saj, kot se je izkazalo v preteklih mesecih, bodo ključni vidiki razvoja predvsem lokalna samooskrba, trajnostni razvoj, varovanje naravnih virov in izraba obnovljivih virov energije. Ponosen sem, da so to smernice, ki smo si jih v naši občini zadali že pred leti. In da smo na pravi poti. Nadaljevati želimo po poti trajnostnega in uravnoteženega razvoja, izkoristiti vse potenciale, ki jih premoremo v znanju, inovativnosti in ustvarjalnosti naših ljudi in organizacij," je ob tem povedal krški župan Miran Stanko. O situaciji ob epidemiji, ki je ustavila tudi življenje v občini Krško, je dejal, da "vsaka kriza pokaže in tudi ta je pokazala, kako organizirana in povezana je lokalna skupnost. Ponosen sem, da smo v Krškem premogli veliko mero solidarnosti, medsebojnega sodelovanja, odgovornosti, povezovanja in tudi pripadnosti ter da smo vsak po svoje prispevali k temu, da je življenje lahko teklo naprej. In predvsem da smo znali poskrbeti za tiste, ki so ali pa še vedno potrebujejo pomoč."

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

"Rast in razvoj bomo morali graditi s povezovanjem, medsebojnim zaupanjem in spoštovanjem"

Ob tem je opozoril še na drug vidik tega časa, na razdvajanje. "Prav je, da damo prednost skupnim koristim družbe in naroda, ter da vsak posameznik prevzame odgovornost, zniža ton, umiri svoj način komunikacije in se osredotoči na dobrobit celotne družbe in naroda. Rast in razvoj bomo morali graditi s povezovanjem, medsebojnim zaupanjem in spoštovanjem," je še poudaril župan.

(bš, eP)

krško
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja