Skip to main content
Petek, 23. februar 2024
20.05.2019
19:41
Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
Študenti Fakultete za turizem Univerze v Mariboru so v četrtek, 16. maja 2019, organizirali kulinarični dogodek, ki so ga poimenovali Slovenija gre skozi želodec: okusimo tradicijo.

BREŽICE Študenti 2. letnika visokošolskega strokovnega programa Turizem so v sklopu predmeta Management prireditev, pod mentorstvom pred. Katje Čanžar in asist. Tomija Špindlerja, v praksi spoznavali, kako poteka organizacija tovrstnega dogodka – od same ideje do realizacije ter se izkazali z odliko. Povezali so se s ponudniki vseh regij ter v Brežice prinesli okuse celotne Slovenije. Na stojnicah je bilo mogoče okušati tradicionalne jedi Osrednje Slovenije z Gorenjsko, Primorske, Štajerske, Koroške, Pomurja in Jugovzhodne Slovenije.

Fotogalerija:

Navdušenje vseh obiskovalcev nad vrhunsko izvedenim dogodkom je delil tudi dekan fakultete, izr. prof. dr. Boštjan Brumen, ki je poudaril, da so študenti resnično presegli vsa pričakovanja. Prikazali so bogastvo in raznolikost slovenske kulinarike ter hkrati pridobili dragocene izkušnje, ki jih bodo kot bodoči kreatorji slovenskega turizma še potrebovali.

Prireditev je bila dobro obiskana ter je imela tudi dobrodelni pridih, saj so se zbirali prostovoljni prispevki za Društvo za medsebojno pomoč Harmonija Globoko, ki deluje predvsem na področju medgeneracijskega sodelovanja in pomoči starejšim.

Fakulteta za turizem Univerza v Mariboru

brežice
fakulteta za turizem
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja