Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
19.08.2021
12:51
Zapora ceste v Sotelskem, Krško, avgust 2021
Grafika: ePosavje.com
V torek so v Krškem napovedali začetek gradnje nove pilotne steze v Sotelskem, med Vidmom v Krškim in Brestanico. Zapora sovpada z deli v krožišču v Brestanici, na drugi strani Save.

Zapora ceste Krško - Brestanica v Sotelskem

KRŠKO Na Občini Krško so v sredo objavili dodatno pojasnilo glede zapore ceste v Sotelskem in začetku gradnje nove pilotne stene, s katero urejajo plazovit teren. Dela sovpadajo z gradbenimi deli na glavni cesti na drugi strani Save. V Brestanici namreč gradijo krožišče, s katerim bodo izboljšali prometno varnost in uredili problematično križišče.

Krožišče v Brestanici je bilo načrtovano že veliko prej

Kot pravijo, je bil projekt urejanja krožišča, ki ga vodi Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, v Brestanici načrtovan že bistveno prej. "A se je razpis za izvajalca zaradi revizijskih postopkov zavlekel, zato se je gradnja začela bistveno kasneje, kot je bilo sprva načrtovano," pravijo.

Žal zgolj naključje

Na naših straneh smo v zadnjem letu in pol obširno poročali o težavah, ki so spremljale pripravo razpisa za gradnjo krožišča v Brestanici in kasneje sam izbor izvajalcev del. Od 17. septembra 2019 do 17. junija, ko so začeli s preureditvijo križišča, smo objavili najmanj 10 zapisov na to temo - izbrane tri objavljamo spodaj.

Prijava na razpis Ministrstva za okolje

Na Občini Krško pravijo, da so se s projektom nujne in prepotrebne sanacije škarpe s pilotno steno v Sotelskem prijavili na razpis Ministrstva za okolje, na katerem bodo pridobili večino sredstev za to naložbo.

Ob tem razpisni pogoji narekujejo, da mora biti projekt do konca oktobra letos zaključen. "Zaradi tega skrajnega roka smo morali s sanacijo začeti istočasno, kot potekajo dela na državni cesti," dodajajo in prosijo za razumevanje ter potrpežljivost.

Pobuda za optimizacijo pretočnosti zapore v Brestanici

So pa Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo, investitorju prenove brestaniškega križišča v krožišče, že posredovali pobude krajanov po optimizaciji pretočnosti zapore na gradbišču krožišča Brestanica, predvsem ob jutranjih in popoldanskih konicah. Gradbena dela v Brestanici morajo biti po pogodbi zaključena do sredine oktobra.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

(bš)

krško
ceste
fotogalerija
video

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja