Skip to main content
V Posavju 5.8° C Sreda, 24. 2024
28.11.2020
17:09
DSO Krško
Sobotne novice iz Doma starejših občanov Krško so prinesle nove številke. Če smo v petek govorili o številki 70, je v soboto ta že 84.

Potrdili še 14 novih primerov, od tega 10 med zaposlenimi

Skupaj v domu v soboto beležijo 84 potrjenih primerov

KRŠKO Po petkovih testiranjih so v Domu starejših občanov Krško dobili informacije o še nekaj novih okužbah. Po petkovih vzetih brisih sta bila okužena še 2 stanovalca in nekaj zaposlenih, pravijo v domu. V soboto je tako okuženih skupaj 84 oseb, od tega 56 stanovalcev in 26 zaposlenih. V petek smo poročali o 70 primerih, 54 med stanovalci in 16 med zaposlenimi.

Stanovalci imajo povišane temperature 

Kako bolezen preživljajo stanovalci? Kot pravijo v domu, "imajo stanovalci povišane temperature, nekateri potrebujejo tudi kisik. Tudi danes je stanovalce, ki imajo izražene močnejše simptome pregledala zdravnica. En stanovalec je bil napoten v bolnišnico."

Tudi v soboto vzeli nekaj brisov

Tudi v soboto so vzeli nekaj brisov. "Enako kot doslej, bomo v primeru potrjenih okužb kontaktirali svojce osebno. Naše delo je težko, saj si ga ne moremo načrtovati vnaprej. Dnevno oboleli stanovalci in zaposleni so navodilo za naše delo. Njihovim potrebam se prilagajamo sproti," dodajajo v sporočilu.

DSO Krško, prva okužba

"Ostajamo optimistični"

"Naredili bomo vse in tako, da bo najbolje za stanovalce"

"Kljub vsemu ostajamo optimistični: sporočamo vam, da bomo naredili vse in tako, da bo najbolje za stanovalce! Veseli smo tudi svetlih iskric - poleg vaših vzpodbudnih besed in vprašanj, kako lahko pomagate, sta nas danes v imenu občank in občanov Krškega obiskali predsednica KS mesta Krško Nataša Šerbec in Maša Dostal, ki sta nam prinesli 200 voščilnic z lepimi željami in mislimi za stanovalce ter adventni venček," je še dodala direktorica Doma starejših občanov Krško Nuša Masnik.

(bš)

krško
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja