Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
05.02.2021
11:10
Vrtec Brestanica
Foto: arhiv ePosavje
Kot je po četrtkovi seji vlade povedal premier Janez Janša, se z naslednjim tednom po vsej državi odpirajo šole za prvo triado in vrtci.

Šole za prvo triado in vrtci od torka odprti po vsej državi

KRŠKO Vlada je na četrtkovi seji sklenila, da bodo ukrepi odslej veljali za celotno državo, ki je trenutno v rdeči fazi, in ne po regijah. Razlog za odločitev je v zadnjem obdobju bistveno zmanjšana razlika med epidemiološkimi slikami posameznih regij po Sloveniji, je po seji dejal Janša.

Prepovedi zbiranja v izobraževalnih zavodih niso več vezane na statistične regije

Prav tako izjeme, določene v 5. in 9. točki 1. odstavka 1. člena Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki se nanašajo na študente, niso več vezane na statistične regije, sporočajo z vlade. "To pomeni, da so v višjih strokovnih šolah ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih dovoljene laboratorijske vaje in individualni pouk. Določene je tudi nova izjema v glasbenih šolah in umetniških gimnazijah glasbene in plesne smeri, in sicer izvajanje individualnega pouka. Dijakom, ki se udeležujejo individualnega pouka, je omogočeno bivanje v dijaških domovih."

Odprte knjižnice, muzeji in galerije

Ob tem bodo zaradi izboljšanja epidemioloških razmer na ravni celotne države odprli knjižnice, muzeje in galerije. Pod določenimi pogoji bo dovoljeno tudi obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog.

(eP)

šole v posavju
krško
brežice
sevnica
kostanjevica na krki
radeče
koronavirus

Pridružite se nam

Novice iz Posavja