Skip to main content
V Posavju 29.8° C Četrtek, 29. julij 2021
06.03.2021
10:26
Novinarji OŠ Maksa Pleteršnika Pišece so bili za dobro delo nagrajeni z novim fotoaparatom.

Za nagrado nov fotoaparat

BREŽICE V četrtek, 4. marca, nas je - šolske novinarje - pri pouku presenetila gospa ravnateljica Nuška Ogorevc z novim fotoaparatom. Ker pridno pišemo in poročamo o dogodkih na šoli in v kraju, hkrati se trudimo tudi fotografirati, nas je želela nagraditi za naš trud. Novega fotoaparata Canon smo bili zelo veseli in ji obljubili, da bo nastalo ne le veliko lepih zgodb, temveč tudi fotografij.

Po kratkem klepetu z njo smo izvedeli, kaj vse se je v šoli novega nabavilo oz. obnovilo v času, ko smo se šolali na daljavo. Ob prihodu v šolo smo takoj opazili nov napis na šoli, Maksa Pleteršnika in njegove citate na steni jedilnice, hodnikov in učilnic ter nove klopce za posedanje pred šolo. To je opazil in pohvalil tudi gospod župan Ivan Molan, ko je pred nekaj dnevi obiskal našo šolo. A to še ni vse, gospa ravnateljica je bila zelo dejavna, zato je poskrbela za še več presenečenj. Nabavile so se nove Applove tablice, tabureji za hodnike, didaktični material, premazala so se tla v zgornjih učilnicah, v kuhinji se je nabavil nov pomivalni stroj …

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Za nekaj fizičnega dela pa so poskrbeli kar člani turističnega krožka z učiteljem Matjažem Vrešakom in hišnikom, kajti v šolskem sadovnjaku imamo nekaj novih dreves (slive, marelice, naši). Drevesa so lepo obrezana, vse vejice pospravljene, še malo, pa se bodo lotili dela na šolskem vrtu. In ker smo bili neučakani, se je nekaj članov novinarske ekipe odločilo, da kar takoj preizkusi nov fotoaparat. Ko nastanejo nove zgodbe, se vam spet javimo s tekstom in fotografijami.

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
fotogalerija
šole v posavju

Pridružite se nam

Poglejte tudi