Skip to main content
Četrtek, 1. junij 2023
23.09.2020
10:45
Sonček, kolonija, Čatež
Foto: Društvo Sonček Posavje
Društvo za cerebralno paralizo Sonček Posavje je v mesecu avgustu izvedlo samostojno zdravstveno terapevtsko kolonijo na kmetiji Zevnik na Čatežu.

Sončki na zdravstveno terapetvski koloniji na Čatežu

Na programu je sodelovalo 22 otrok in odraslih

BREŽICE "Na lokacijo se vračamo že več let, saj naši sončki tu neizmerno uživajo. Programa se je samostojno udeležilo 22 otrok in odraslih s cerebralno paralizo in ostalimi motnjami v razvoju. Program je bil prilagojen glede na ukrepe NIJZ-ja in seveda po starostnih skupinah," je povedala predsednica društva za cerebralno paralizo Sonček Posavje Nataša Solomun.

"Življenje na kmetiji, inkluzija in integracija"

V času kolonije so vsakodnevno izvajali hipoterapijo, kopanje na Čatežu, pomagali so skrbetli za živali. "Spoznavali so življenje na kmetiji in izvajali inkluzijo in integracijo, v popoldanskem času kmetijo obiskali tudi drugi "zdravi" otroci, za kar smo vsi zelo hvaležni, kajti zelo pomembno je, da nas sprejemajo, da pristopijo do nas, da spoznajo, da nismo nič drugačni kljub temu, da imamo posebne prilagoditve," dodaja sogovorniica.

Fotogalerija (Foto: Društvo Sonček Posavje):

"Skupaj smo preživeli čudovit - igriv teden"

Velik poudarek so dali tudi na samostojnosti, učili so se priprave hrane, osebne higiene, oblačenje, slačenje ter izpeljali skupinsko druženje in priprave na kasnejše samostojno življenje. Kakor je še dodala predsednica, "smo skupaj smo preživeli čudovit - igriv teden, resnično smo se imeli lepo. Iz vsega srca hvala vsem prostovoljcem, ki so si vzeli svoj prosti čas in nam pomagali pri izvedbi citiranega programa. Brez njih nam ne bi uspelo, saj potrebujemo ogromno ljubečih in čutnik ljudi, in hvaležni smo da jih imamo."

(eP)

društvo sonček posavje
posavje
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja