Skip to main content
Sobota, 30. september 2023
15.05.2020
10:14
Sopotniki Brežice
Foto: arhiv ePosavje
Brezplačni prevozi za starejše Sopotniki bodo v brežiški občini od ponedeljka, 18. maja, naprej znova v pogonu. A ob tem bodo veljale nekatere omejitve.

Sopotniki v Brežicah znova v pogonu

Ponedeljek, sreda, petek: Med 7. in 12. uro

Ob tem se bodo pri izvajanju storitve držali nekaterih omejitev. Tako bo izvajanje storitve omejena na 5 ur, med 7. in 12. uro. Ker želijo omejiti število oseb, ki so dnevno v vozilu, s tem pa zmanjšati nevarnost okužbe, bodo prevoze omejili na tri dnevno. Ob tem bodo Sopotniki na brežiških cestah ob ponedeljkih, sredah in petkih, ker želijo s prostim dnevom znižati verjetnost okužbe v vozilu.

Omejitveni ukrepi začasni in previdnostni

"Dostop do zgolj najnujnejšega"

"Omejitveni ukrepi vezani na izvajanje storitve so začasni in previdnostni, saj želimo dobiti povratne informacije s terena in spremljati splošno stanje glede širjenja okužb. Ko bo možno in varno, jih bomo sproščali. Želimo opozoriti, da se še vedno vzpodbuja omejevanje stikov in zadrževanje doma - naša storitev v omejenem obsegu je v tem času namenjena predvsem temu, da starostnikom omogočimo dostop do zgolj najnujnejšega," ob tem pravijo v Brežicah.

(bš)

brežice
koronavirus

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja