Skip to main content
V Posavju 8.2° C Ponedeljek, 22. 2024
18.06.2021
09:29
Jože Habinc, Krško
Foto: Občina Krško
V Gaju zaslužnih občank in občanov v starem mestnem jedru so nedavno odkrili spominsko obeležje Jožetu Habincu.

Odkrili spominsko obeležje Jožetu Habincu

KRŠKO Gospa Lea Habinc, župan Občine Krško mag. Miran Stanko in predsednica sveta Krajevne skupnosti mesta Krško mag. Nataša Šerbec so v sredo v Gaju zaslužnih občank in občanov odkrili spominsko obeležje Jožetu Habincu, ki je s srcem prispeval k razvoju mesta Krško in celotne krške občine, predvsem pa je nesebično razdajal svojo energijo za lepše in kakovostnejše življenje v Krškem.

Jože Habinc je bil večkratni predsednik sveta KS mesta Krško, občinski svetnik, član številnih delovnih teles in organov, sindikalist, predsednik delavskega sveta in tudi politični funkcionar, častni krajan KS mesta Krško, tudi športni funkcionar in dolgoletni predsednik Društva izgnancev Krško, predvsem pa človek z velikim srcem. 3. decembra 2020 bi praznoval svoj 80. jubilej, a se je žal v letu 2014 poslovil.

Kot so na slovesnosti v mestnem parku poudarili tako župan Občine Krško mag. Miran Stanko, predsednica sveta KS mesta Krško mag. Nataša Šerbec in direktorica Posavskega muzeja Brežice Alenka Černelič Krošelj, je Jože Habinc z neumornim delom in predanostjo pustil velik pečat. Bil je pobudnik, organizator in izvajalec številnih aktivnosti in projektov. Vsi pa so se strinjali, da je bil mojster povezovanja vseh, ki so si želeli razvoja, ne glede na njihovo politično ali versko pripadnost.

Na pobudo svetnika Dušana Šiška je Občinski svet Občine Krško sprejel sklep, da si za velik prispevek k razvoju lokalne skupnosti svoje obeležje v Gaju zaslužnih občank in občanov zasluži tudi Jože Habinc.

Fotogalerija (Foto: Občina Krško):

Po slovesnosti so si obiskovalci ogledali tudi razstavo portretov avtorja Gorana Rovana, ki je prav tako delil svoje spomina na Jožeta Habinca. O njegovem pogumu, odločnosti in srčnosti za svoje mesto in njegove ljudi pa priča tudi dokumentarni film Darje Dobršek z naslovom Jože Habinc: S srcem za Krško, ki je na ogled na ePosavje TV.

Slovesnost, ki je potekala v okviru praznika občne Krško in KS mesta Krško, je povezovala Petra Rep Bunetič, za glasbeno popestritev pa je poskrbel Toni Sotošek s sinovi.

(Občina Krško, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam