Skip to main content
V Posavju 12.8° C Četrtek, 23. marec 2023
07.05.2019
09:20
Foto: Splošna bolnišnica Brežice
V torek, 30. aprila, je v čudovitem sončnem dnevu pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Brežice obiskalo nekaj prekrasnih mamic. Prvič so oddelek obiskale že leta 2013. Več v nadaljevanju novice:

Tudi tokrat so prišle z nasmehom na ustih in polnimi rokami, saj je bil njihov namen podariti oddelku dva prenosna monitorja za merjenje vitalnih funkcij otrok.

In kdo so te nasmejane mamice, ki ne samo da obdarujejo otroke in jim pričarajo nasmeh, obdarijo tudi medicinsko osebje z dodatnimi aparaturami, ki zdravstveno nego pediatričnega pacienta dviguje na višjo raven? To so »Srčne mamice«, ki so svoje najiskrenejše poslanstvo doniranja strnile v projekt in društvo, ki opravlja svoje poslanstvo že od leta 2011. Srčne mamice Nina, Natalija, Ines, Iris, Maša, Anja in Sanja otrokom v bolnišnicah rišejo nasmehe na obraz s pomočjo igrač, knjig, družabnih iger in materiala za ustvarjanje, osebju oziroma ustanovam pa pomagajo pri nakupu različnih aparatur.

Poslanstvo vsakega ni zgolj prejemanje, ampak tudi darovanje. Nedvomno drži, da kdor osrečuje druge, je tudi sam srečen. Čarobnost poslanstva pediatričnega oddelka ni zgolj zdravljenje in ozdravitev. Gre za sklop pomembnih trenutkov, ki naše junake pripeljejo do boljšega počutja. V istem trenutku so ob medicinski oskrbi pediatra ujete tudi vse aktivnosti zdravstvene nege medicinskih sester, ki so na tem oddelku neprecenljive. To so trenutki, kjer je nasmeh vsakdanji pozdrav in topel dotik vsakdanja gesta.

Donacija Splošni bolnišnici Brežice

Sanja Radić Lugarić, dr med, spec pediater, predstojnica, Anita Mujakić, dms, strokovna vodja pediatričnega oddelka, Karmen Bohorč, dms, namestnica

Ob dobri, dodatni podpori medicinske opreme pa delo bistveno lažje steče in mali junaki zelo hitro uberejo pot do ozdravitve. Dva dodatna monitorja vitalnih funkcij s pripadajočimi manšetami imata zaslon visoke ločljivosti, kar zagotavlja svetel in jasen pogled, tehta manj kot 1,7 kg, Li-ion baterija zagotavlja več kot 22 ur neprekinjenega spremljanja, zanesljiva meritev temperature zagotavlja hitro odčitavanje temperature, PI (Perfusion index) pa zagotavlja zanesljivosti Sp02 meritev.

Društvu Srčnih mamic se iskreno zahvaljujemo za donacijo.

Anita Mujakić,
strokovna vodja pediatričnega oddelka
Splošna bolnišnica Brežice

brežice
splošna bolnišnica brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja