Skip to main content
V Posavju 9.3° C Ponedeljek, 25. maj 2020
29.05.2019
11:38
Foto: Janez Sonc
Sredi maja je potekalo tradicionalno srečanje pobratenih prostovoljnih gasilskih društev, katerega gostitelj je bilo letošnje leto PGD Miklavž na Dravskem polju.

MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU Zbrali smo se člani in članice iz štirih PGD-jev: poleg gostiteljskega še PGD Radeče, PGD Lukovek iz GZ Trebnje in DVD Sisak iz sosednje Republike Hrvaške. Po dobrodošlici s kavo in zajtrkom smo se odpravili do vznožja Mariborskega Pohorja, od koder smo se z vzpenjačo dvignili nad štajersko prestolnico.

Sledil je krajši vzpon do ene od razglednih točk. Kdor je želel, se je lahko nato povzpel še na sam razgledni stolp, nakar so nekateri, zlasti starejši ali malce manj fizično zmogljivi, pot nadaljevali s spustom do izhodišče točke, medtem, ko je večina ubrala pohodne korake do Mariborske koče.

Z zaključkom pohajkovanja po Mariborskem Pohorju, na katerem je bilo 18. maja kljub meglenemu in oblačnemu vremenu precej gorskih kolesarjev in pohodnikov, smo se vrnili v dolino in se v Taborniškem domu v Miklavžu na Dravskem polju okrepčali z okusnim kosilom.

Medtem se je tudi že zjasnilo in ko smo pričeli s športnimi igrami, so sončni žarki že namenili nekaj tiste prijetne toplote, kakršne smo sicer navajeni v tem mesecu.

Fotogalerija:

Športne igre sta vodila predsednik in poveljnik PGD Miklavž na Dravskem polju. V prvi preizkušnji je bilo potrebno z metanjem enojno zvite gasilske cevi podreti šest kegljev (polnih plastenk mineralne vode), v drugi je bila prav tako poudarjena natančnost, saj je bil cilj vreči torbico z gasilsko vrvjo v sredino reševalnega obroča. Sledilo je še skakanje v vreči in premagovanje določene razdalje na lesenih smučeh, kjer pa je prišel do izraza ekipni duh in usklajenost tekmovalne trojice. Za zaključek smo merili moči v vleki vrvi.

Po krajšem odmoru je sledila razglasitev rezultatov: 4. mesto je osvojilo DVD Sisak in ob prevzemu pokala je spregovoril Đuro Gajdek, kateri je izrazil zadovoljstvo, da ohranjamo naša vsakoletna druženja in tkemo prijateljske vezi na osnovi gasilstva, podaril pa tudi monografijo DVD Mladost gostiteljskemu društvu. Tretje mesto je pripadlo gostiteljem, drugi so bili PGD Lukovek in 1. mesto je osvojilo PGD Radeče.

Druženje se je sklenilo s prijetnim kramljanjem, tudi plesom in medsebojno izmenjavo različnih izkušenj gasilskega in vsakodnevnega sveta.

Doroteja Jazbec
Foto: Janez Sonc

radeče
fotogalerija
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja