Skip to main content
Petek, 22. september 2023
07.12.2021
15:17
Brežice, september 2021
Foto: arhiv ePosavje
Prejšnji petek so na svetovnem spletu pripravili srečanje podpornega okolja za potencialne podjetnike, kjer so se srečali predstavniki podpornih organizacij, mladi in potencialni podjetniki.

Srečanje podpornega okolja za potencialne podjetnike

BREŽICE Kot pravijo na Zavodu za podjetništvo in turizem in mladino Brežice, je bil namen dogodka opolnomočiti mlade in potencialne podjetnike, da stopijo na lastno podjetniško pot ter da jih pri tem obkroža podporno okolje. Na srečanju so svoje aktivnosti predstavili Zavod za zaposlovanje Republike Slovenije (Andrej Mihelin - OS, ZRSZ Sevnica), Območna obrtno-podjetniška zbornica Brežice (Nejc Vrešak, ZPTM Brežice), SPOT točka Posavje (Karmen Levak, SPOT svetovanje Posavje - CPT Krško), SPOT točka Brežice (Nataša Planinc in Ivan Čakar, UE Brežice) ter Coworking Brežice (Nejc Vrešak, ZPTM Brežice) in mladi brežiški podjetniki (Neja Molan – NARAV.ART, Matija Kolarič – TRAFFICSPURT, Leopold Spanovič – POGLED NAPREJ).

SPOT točke

Iz SPOT točke Posavje so predstavili SPOT točke kot nacionalni sistem, SPOT svetovanja in kaj vse lahko potencialni podjetniki in delujoča podjetja tam uredijo, predstavnika Upravne enote Brežice sta predstavila, pa kako deluje točka SPOT registracije, ki zagotavljajo celovite brezplačne storitve namenjene potencialnim podjetnikom in podjetjem v vseh fazah razvoja.

Coworking prostori v Brežicah

"Slišali smo tudi vse o delovanju novih coworking prostorov v Brežicah, ki so namenjeni mladim podjetjem, samozaposlenim, »popoldanskim« podjetnikom in tistim, ki pri svojem delu pogrešajo dobro družbo. Gre za kreativen prostor podjetnih posameznikov," dodajajo v Brežicah.

Pogum, trdo delo in vztrajnost

Mladi brežiški podjetniki potrdili, da je potreben pogum, trdo delo in vztrajnost, da iz hobija zraste posel, prisotni predstavniki organizacij pa so dodali, da imajo odprta vrata in posluh za vse, ki se želijo samozaposliti, izboljšati trenutni položaj in unovčiti svoje znanje na trgu.

(eP)

brežice
podjetništvo

Pridružite se nam