Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
15.09.2020
13:25
REDNO LETNO SREČNJE PROTIDIVERZANTOV
Foto: ZoRko
Pripadniki 174. protidiverzantsnega voda Tetitorialne obrambe Brežice 1991 so se v soboto, 12. septembra 2020 že 29 leto zapored zbrali na srečanju enote, ki je imela vidne naloge v vojni 1991.

Kritični do Vlade RS in veteranstva nasploh

BREZINA 14 pripadnikov enote se je na letnem druženju zbralo na pokopališču Čatež ob Savi, ker smo se najprej poklonili spominu na soborca Ivana Jamnika, ter nadaljevali pot na mesto srečanja in druženja v Brezino.

Snidenje je nato potekalo v veselem, kolesarskem vzdušju ob spremljanju slovenskih kolesarjev na Tour de France, vmes  pa so v sproščenem pogovoru bili kritični do Vlade RS in veteranstva nasploh, saj se nič konkretnega ne naredi za vojne veterane, ki so pred 30 leti bili prvi na bojnih okopih. 

Ob tem smo izrazili obžalovanje, da se potvarjajo resnice osamosvojitvene vojne in zato pričakujemo, da se tudi v bodoče ne bo spremenilo nič. 

Enoglasno so zaključili snidenje s sklepom, da se ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne snidejo zadnjič in svoje resnične doživljanje shranijo vsak zase za spomin.

Srečkovič Željko,
predsednik sekcije 174.PDV TO Brežice 1991

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja