Skip to main content
V Posavju 17.1° C Sreda, 12. maj 2021
20.05.2019
19:35
Foto: Sergeja Cesar
Življenje – niso dnevi, ki so minili, temveč dnevi, ki smo si jih zapomnili. (Pjotr A. Pavlenko) V Loki pri Zidanem Mostu se vsako drugo leto zberejo vsi krajani, ki štejejo več kot 75 pomladi.

Tako je v soboto, 18. maja 2019, krajevna organizacija Rdečega križa Loka povabila na srečanje vse modre in izkušene krajane. Druženje se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval domači župnik, g. Janez Furman, ki je spregovoril o bogastvu starejših. Po končanem obredu smo se odpravili v dvorano Trubarjevega doma upokojencev, kjer je sledil kratek kulturni program. Začeli smo veselo – s harmoniko in kitaro. Navzoče sta nagovorila predsednica občinskega odbora Rdečega križa, ga. Breda Drenek Sotošek, in podpredsednik krajevne skupnosti Loka, g. Zoran Cvar. S svojo besedno umetnostjo se je predstavila mlada domača pesnica Sabina Kožar.

Predsednica občinskega odbora RK je skupaj s predsednico krajevnega odbora, go. Martino Koritnik, podelila skromno pozornost najstarejšima krajanoma, ki sta se udeležila srečanja – ge. Marti Prašnikar in g. Nacetu Klenovšku. Ga. Martina Koritnik se je zahvalila vsem, starejšim, njihovim sorodnikom in vsem članom RK, ki so pomagali pri izvedbi srečanja. Sledilo je odlično kosilo, ki ga je pripravila kuharska ekipa Trubarjevega doma upokojencev. Po obedu sta za glasbo poskrbela Bine in Srečko, ki se jima je pridružil tudi veseljak g. Nace Klenovšek.

Dobro vzdušje v Loki je začutil tudi župan Občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk, ki so se ga vsi v dvorani zelo razveselili. Srečanje je bila odlična priložnost za pogovor s starimi znanci, navzoči so se poveselili, obudili spomine in ohrabrili drug drugega na poti v jeseni življenja. Vsem želimo še mnogo zdravih let in veliko lepega.

Krajevna organizacija RK Loka

Fotogalerija:

sevnica
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja