Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
16.03.2020
17:39
Srečko Ocvirk ekskluzivno za ePosavje.com
Foto: ePosavje.com
O aktivnostih v sevniški občini smo za odziv poprosili sevniškega župana Srečka Ocvirka. Več v nadaljevanju novice v videoposnetku, samo za bralke in bralce spletnega medija ePosavje.com.

"Težko je ostati povsem miren, a nastala situacija ostaja pod nadzorom"

"V dobrih dveh tednih so se razmere v državi in družbi povsem spremenile"

SEVNICA "V dobrih dveh tednih meseca marca so se razmere v državi in v celotni družbi povsem spremenile. Kljub temu, da je glede na potek in razvoj dogodkov, ki jih vsakodnevno spremljamo preko medijev in Facebooka težko ostati povsem miren, pa vam občanke in občani sporočam, da nastala situacija ostaja pod nadzorom," je ob tem za ePosavje.com povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Zjutraj se je sestal razširjeni štab Civilne zaščite občine Sevnica

"Vse službe širšega sistema zaščite in reševanja so med seboj usklajene"

Danes zjutraj se je v Zdravstvenem domu Sevnica sicer sestal razširjeni štab Civilne zaščite občine Sevnica, ki deluje v skladu z občinskim načrtom ob pojavu pandemije. "Skladno z ukrepi Vlade Republike Slovenije in NIJZ ter skladno s strokovnimi navodili Zdravstvenega doma Sevnica vse službe širšega sistema zaščite in reševanja so med seboj usklajene. Službe, ki aktivnosti izvajajo, so primerno preskrbljene - tudi živilske trgovine," ob tem dodaja Ocvirk.

"Vsi ukrepi so sprejeti zaradi varovnaja zdravja vseh nas"

Ob tem izpostavlja, da organizacije in službe zelo odgovorno izvajajo zaščitne ukrepe, ravno tako velika večina občanov. "Kljub vsem opozorilom pa se še vedno ponekod pojavljajo posamezna neodgovorna ravnanja ali celo incidenti posameznikov, ki predstavljajo veliko tveganja za nekontrolirano širjenje okužbe in ogrožajo ostale ljudi. Poudarjam, da so vsi ukrepi sprejeti zaradi varovanja zdravja vseh nas, še posebno pa najbolj ranljivih skupin občanov," je povedal župan.

Še dodatno vzpostavljajo informacijsko pisarno

"Občina Sevnica v okviru svojih pristojnosti in možnosti koordinira procese in aktivnosti, ki v teh dneh potekajo z namenom zajezitve širjenja okužbe. Za podporo občanov smo prilagodili vsebine na občinski spletni strani, ažurne so vsebine tudi na Facebook profilu Občine Sevnica. S tem bomo tudi v prihodnje zagotavljali najvišjo obveščenost občanov. Za telefonske stike z občani še dodatno vzpostavljamo informacijsko pisarno, preko katere bomo zagotovili pretok informacij brez osebnih stikov. Vreme nam je v teh res naklonjeno, gibanje v naravi je prijetno, vendar tudi pri tem ravnajte premišljeno in varno," je še dodal župan.

(bš)

sevnica
koronavirus
video

Pridružite se nam