Skip to main content
V Posavju 14.2° C Sreda, 18. maj 2022
24.04.2020
09:35
MC Brežice, hostel
Foto: ZPTM Brežice
Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (enota Mladinski center Brežice) je prejel rezultate javnega razpisa Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost.

Projekt MI!

Trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov

BREŽICE Kot pravijo v Mladinskem centru Brežice, bodo z javnim razpisom zagotovili trajno vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov, s katerimi se bodo krepile splošne in specifične kompetence mladih za njihovo večjo zaposljivost, kot tudi aktivno državljanstvo.

Na področju kohezijske regije Vzhodna Slovenija

V projektu bodo vzpodbujali inovativne oblike mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, ki bodo imele tudi širše učinke na področje mladinskega dela in mladinske politike, delovali bodo na področju kohezijske regije – Vzhodna Slovenija, in sicer v MC Brežice in MKC Mariboru.

Projekt MI! do 15. septembra 2021

Kot pravijo v Brežicah, bodo do 15. septembra 2021 v 90-urno usposabljanje vključili vsaj 39 mladih, zaposlili 65% od 39 mladih oz. 25 mladih (od 15 do 29 let) v mladinskem sektorju ali drugje ter izdali gradivo Življenje mladih in izzivi zaposlovanja v regiji. Ob tem bodo izvedli 3 sklope usposabljanj v 8 modulih ter izvedli več kot 200 ur izobraževanj in delavnic, od tega 90 ur v sodelovanju z MKC Maribor.

Priprava Strategije na področju mladih in mladinske politike v regiji

V načrtu je tudi priprava Strategije na področju mladih in mladinske politike v regiji, vzpostavili bodo program usposabljanja mladinskega inkubatorja, kot pripomoček za delovanje Mladinske zadruge UP (rezultat projekta PIMP: Priložnosti in izzivi mladih).

Pridružite se jim pri ustvarjanju vsebin

"Vabljeni, da se nam pridružite pri ustvarjanju vsebin. Kontaktirajte nas preko elektronske pošte: mi@zptm.si ali telefona: +386 (0)40 242 429," dodajajo v Brežicah.

(bš)

brežice
mc brežice

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja