Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
27.11.2020
15:44
Dom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
V Domu starejših občanov bo zadnjega novembrskega petka minil osmi dan od prvega primera okužbe. V četrtek so zabeležili 47 primerov okužbe, po testiranjih jih imajo v petek skupaj že okroglih 70.

(15:42) RTV Slovenija: V domu starejših občanov potrjenih 70 okužb

Med stanovalci potrjenih 54 okužb

Po poročanju RTV Slovenija se je petkova številka potrjenih primerov v Domu starejših občanov Krško še dvignila. V domu imajo 70 potrjenih primerov, 54 med stanovalci in 16 med zaposlenimi. "Prvi okuženi zaposleni se nam že vračajo nazaj na delo. K sreči so imeli vsi lažjo obliko bolezni, tako da ni bilo pri nikomur nobenih zapletov. Zaenkrat tudi pri večini stanovalcev poteka bolezen tako," je ob tem za RTV Slovenija še povedala Nuša Masnik, direktorica Doma starejših občanov Krško.

(11:30) Do četrtka 38 potrjenih primerov med stanovalci in 9 med zaposlenimi

V četrtek so vzeli dodatne brise stanovalcev in zaposlenih

Po tednu dni od prve okužbe v Domu starejših občanov Krško beležijo 47 potrjenih primerov okužbe s SARS-CoV-2 virusom, od tega 38 med stanovalci in 9 med zaposlenimi. Kot je sporočila direktorica Nuša Masnik, jim ima večina izražene pričakovane simptome povišane telesne temperature, nekaj jih je izgubilo vonj in okus. V bolnišnico so zaradi covid stanja premestili enega stanovalca, dva pa sta v bolnišnici zaradi drugih vzrokov.

V četrtek znova odvzeli večje število brisov

"Zaposleni delajo v turnusu 13 ur čez dan, 11 ur ponoči"

V četrtkovem dopoldnevu so vzeli brise večjemu številu stanovalcev in zaposlenih. "Brise odpeljemo v obdelavo na NLZOH Novo mesto takoj po odvzemu, kljub temu pa glede na obremenjenost laboratorijev, traja nekaj časa do izvida. O rezultatih nas obsvetijo iz Zdravstvenega doma Krško takoj, ko so znani, navadno v večernih urah in sicer paketno, ne za vse brise hkrati. Nekateri rezultati so znani šele naslednji dan," so ob tem še sporočili iz Doma starejših občanov Krško.

"Naš cilj je, da je stanovalcem ugodno in udobno, kolikor je to pač mogoče"

Celotno organizacijo in delo v domu sprotno prilagajajo nastali situaciji. "Naš cilj je, da je stanovalcem ugodno in udobno, kolikor je to pač mogoče. Zaposleni delajo v turnusu po 13 ur čez dan in 11 ur ponoči. V domu nam že pomagajo študenti," še pravijo. S petkom bodo ekipe v domu še okrepili, nekaj zaposlenih so z reorganizacijo premestili na druga delovna mesta. "Velika varnost za zaposlene in stanovalce je tudi to, da je z nami vse dni tudi domska zdravnica," dodaja direktorica.

(bš)

koronavirus
krško

Pridružite se nam