Skip to main content
Ponedeljek, 4. marec 2024
12.04.2022
11:50
Vojaški most čez Savo v Krškem
Foto: arhiv ePosavje
V torkovem dopoldnevu na naših straneh še ena novica z območja športnega parka pri Stadionu Matije Gubca v Krškem. Zdaj je jasno, stari vojaški most čez reko Savo bodo porušili.

Stari vojaški most bodo porušili

KRŠKO V Krškem lahko z levega na desni breg reke Save pridete prek treh mostov, po katerih poteka cestni promet. Že nekaj časa si pod Sremičem prizadevajo, da bi pešcem omogočili prehod prek nekdanjega vojaškega mostu pod obvoznico na levem bregu in pri teniških igriščih na desnem bregu. V Krškem so se z Ministrstvom za obrambo dogovarjali za pogoje obnove mostu, konec februarja smo poročali o usklajenem, a še ne podpisanem dogovoru o njegovi obnovi.

V četrtek podpis dogovora o medsebojnem sodelovanju

Do danes, ko je znano, da bodo stari vojaški most porušili. V četrtek bosta namreč podžupanja Mestne občine Krško in minister za obrambo Matej Tonin v Krškem podpisala dogovor o medsebojnem sodelovanju pri uporabi javne infrastrukture na območju in v neposredni bližini mestne občine Krško. 

Rušenje starega, postavitev novega

S podpisom pod omenjeni dogovor bosta namreč, tako na Mestni občini Krško, Ministrstvo za obrambo in Mestna občina v naslednjih treh letih sofinancirala odstranitev starega kerozinskega vojaškega mostu čez reko Savo. In hkrati sofinanciranje postavitve novega peš mostu.

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja