Skip to main content
V Posavju 22.9° C Sreda, 10. avgust 2022
18.12.2020
17:58
Nadzor na Starinah, 18. december 2020
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Policisti Policijske uprave Novo mesto so danes izvajali poostren nadzor cestnega prometa na avtocestnem postajališču Starine, v smeri proti Ljubljani.

Celovita kontrola motornih vozil, potnikov in tovora

Petkov nadzor na avtocestnem postajališču Starine v smeri Ljubljane

NOVO MESTO Kot so zapisali v sporočilu, so nadzor opravljali po metodologiji Pegaz in celoten promet preusmerili skozi avtocestno počivališče. "Poudarek nadzora je bil na celoviti kontroli motornih vozil, potnikov in tovora. V sodelovanju z uslužbenci Cestel je potekalo tehtanje vozil, v nadzoru pa so sodelovali tudi inšpektorji Inšpektorata Republike Slovenije za okolje in prostor, uslužbenci FURS-a in DARS-a."

Fotogalerija (Foto: Policijska uprava Novo mesto):

Ustavili 163 vozil, preverili 256 oseb

Tudi dve kršitvi Zakona o nalezljivih boleznih

Policisti so ustavili in preverili 163 vozil in kontrolirali 256 oseb, ugotovili so osem kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, dve kršitvi Zakona o nalezljivih boleznih (neupravičeno gibanje med občinami) in eno kršitev Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, ko so kršitelju zasegli manjšo količino prašnate snovi s sumom na prepovedano drogo.

Deset prekrškov zaradi neuporabe vinjet

"Delavci DARS-a so ugotovili deset prekrškov zaradi neuporabe vinjete. Zaradi kršitev so izdali devet plačilnih nalogov in opozorilo," dodajajo v sporočilu.

(eP)

policija
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja