Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
03.10.2021
13:16
Sterilizacija mačk
Foto: arhiv ePosavje
Občina Sevnica se je zaradi porasta števila zapuščenih živali odločila za uvedbo ukrepa sofinanciranja sterilizacije lastniških mačk.

V ponedeljek začetek akcije sterilizacije in kastracije lastniških mačk

SEVNICA V občini Sevnica akcija v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica, ki skupaj z Občino Sevnica ukrep tudi sofinancira, poteka dvakrat letno, pomladi in jeseni. Z letošnjim letom je v akcijo poleg sterilizacije vključen tudi ukrep kastracije. Akcija subvencioniranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk bo letos potekala poteka od 4. do 16. oktobra 2021.

Naročila od petka, 1. oktobra, naprej

Kot pravijo na Občini Sevnica, naročila na Veterinarski postaji sprejemajo od 1. oktobra dalje, in sicer na telefonski številki (07) 81 60 210. Akcija je namenjena lastnikom mačk z območja občine Sevnica.

Doselj sterilizirali skoraj 900 lastniških mačk

Cena sterilizacije lastniške mačke za lastnika je 31,78 evrov, cena kastracije lastniške mačke pa 23,76 evrov. "Od celotnega stroška sterilizacije Občina Sevnica sofinancira 25 evrov, od celotnega stroška kastracije pa je delež Občine Sevnica 18,59 evrov," pravijo v sporočilu. Za omenjeno akcijo sicer letno namenijo štiri tisoč evrov. S pomočjo sofinancerskih sredstev proračuna Občine Sevnica v skupni višini 22 tisoč evrov pa so od pričetka izvajanja akcije doslej sterilizirali skoraj 900 lastniških mačk.

(Občina Sevnica, bš, eP)

sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja