Skip to main content
Sobota, 24. februar 2024
02.10.2020
09:35
Tovornjakar pod vplivom drog
Foto: arhiv ePosavje
Policisti so v sredo na počivališču Zaloke, v sodelovanju z uslužbenci DARS, v poostrenem nadzoru med tovornjakarji odkrili več kršiteljev.

Številne kršitve pri nadzoru tovornjakarjev

V sredo na počivališču Zaloke

KRŠKO Policisti Policijske uprave Novo mesto so v sredo med 8. in 13. uro opravljali kontrolo tovornih vozil na avtocesti, na počivališču Zaloke. V nadzoru so ustavili in kontrolirali 56 tovornih vozil in ugotovili več kršitev.

Izrabljene pnevmatike, prekoračena dovoljena hitrost

V dveh primerih so imeli vozniki na tovornih vozilih izrabljene pnevmatike, trije vozniki so prekoračili dovoljeno hitrost, pri enem so ugotovili, da tovorno vozilo ni registrirano, en voznik je kršil predpise, ki določajo obvezne počitke in odmore.

Šest tovornjakov so izločili iz prometa

Policisti so ustavili tudi voznika, ki je med vožnjo uporabljal mobilni telefon in voznika, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Ob tem so zaradi hujših kršitev predpisov so iz prometa izločili šest tovornih vozil in v vseh primerih voznikom izdali plačilne naloge in uvedli hitre postopke.

Avtocesta Zaloke

Primer kršitve Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno

16 nepravilnosti pri uporabi vinjet

Policisti so med kontrolo ugotovili tudi primer kršitve Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno, o ugotovitvah bodo seznanili pristojne službe. V nadzoru so sodelovali tudi uslužbenci DARS, ki so zaradi nepravilnosti pri uporabi vinjet ukrepali zoper 16 voznikov.

(eP)

policija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja