Skip to main content
Petek, 22. september 2023
14.10.2019
07:48
Foto: ePosavje.com
Kolektivna blagovna znamka Sožitje-Kozjanski park je namenjena promociji pridelkov, izdelkov in storitev, ki so v duhu trajnostne sonaravne pridelave in predelave, ki ohranja okolje in naravo.

Blagovna znamka Sožitje - Kozjanski park

Proizvodi morajo biti pridelani in predelani na naravi in ljudem prijazen način ter s čim manjšim vplivom na okolje in naravo. Med nastajanjem, rabo ali po vsebini proizvodi ne smejo biti v nasprotju s poslanstvom zavarovanega območja. Blagovno znamko Sožitje - Kozjanski park lahko pridobijo kmetje, obrtniki in organizacije, ki delujejo na zavarovanem območju Kozjanskega regijskega parka in biosfernem območju Kozjansko in Obsotelje.

Do sedaj je pravico do uporabe blagovne znamke Sožitje - Kozjanski park pridobilo že 18 ponudnikov pridelkov in izdelkov.

V letu 2019 dobijo pravico do uporabe kolektivne blagovne znamke:

KMETIJA OMERZU

Kmetija Omerzu leži znotraj zavarovanega območja Kozjanskega parka. Skrb za naravo in zdravje ljudi jim je prvotnega pomena zato so pridobili ekološki certifikat. Ukvarjajo se s pridelavo in predelavo orehov, starih sort jabolk, sivke ter s čebelarstvom. Obiska na kmetiji so vedno veseli, prijazno vas bodo sprejeli, vam predstavili kmetijo in vas postregli.

OŠ KOPRIVNICA

Osnovna šola Koprivnica je majhna podeželska šola na obrobju Kozjanskega parka. Kljub svoji majhnosti s pridom izkorišča svoj podeželski status in izvaja dejavnosti v duhu trajnostnega razvoja ter odgovornem odnosu do okolja, narave in ljudi.

ŠMALČIČ SANDI

Na čebelarski kmetiji se že tretja generacija aktivno ukvarja z rejo čebel. Zavzeto se trudijo, da znanje prenašajo na naslednike. Pridelke, katere njihove čebele nabirajo izključno na območju Kozjanskega parka, prodajajo pod blagovno znamko Klet Trebče. Od danes pa bodo med prodajali pod blagovno znamko Sožitje-Kozjanski park.

POLONA ŠERGON

Polonine blazinice so različnih oblik in velikosti, vsem pa je skupno, da v svojih trebuščkih skrivajo, česar pravzaprav ni mogoče skriti – dišeča, na domačem vrtu nabrana in posušena zelišča, ki bodisi pomirjajo in sproščajo bodisi lajšajo prehlade in pomagajo premagovati kašelj, pri najmlajših pa so še najbolj priljubljene kot preproste ninice, s pomočjo katerih lažje utonejo v spanec.

(bš)

kozjanski park
podsreda
kozje

Pridružite se nam

Novice iz Posavja