Skip to main content
V Posavju 4.2° C Sobota, 26. november 2022
28.04.2020
09:20
Štirje učitelji nastopili pred Domom starejših občanov Krško
Foto: ePosavje.com
V petkovem dopoldnevu so stanovalce Doma starejših občanov Krško presenetili štirje učitelji Glasbene šole Krško in jim pripravili pravi mali koncert. V nadaljevanju objavljamo fotografije in video.

Nastop pred stanovalci Doma starejših občanov Krško

KRŠKO Štirje učitelji v Glasbeni šoli Krško so v petkovem dopoldnevu s koncertom in druženjem popestrili dan uslužbencem in predvsem oskrbovancem, ki so v teh koronačasih izolirani od njihovih svojcev, prijateljev in znancev. Oskrbovanci so melodije odlično sprejeli, kar so pokazali tudi na okenskih policah, ob znanih vižah pa so z glasbeniki tudi zapeli. In kako je bilo v Krškem? Več v spodnjem videozapisu in fotografijah.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Tudi v Krškem so se pridružili protestnemu shodu

"Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!"

Tudi v Domu starejših občanov Krško so se sicer v petek pridružili protestnemu shodu z naslovom Skupaj pokažimo, da imamo dovolj!, s katerim so želeli odločevalcem "mirno, a jasno in odločno povedati, da imamo dovolj njihove samovolje, neustreznih, nestrokovnih in nedoslednih navodil ter sistemske diskriminacije stanovalcev." Kot so zapisali v petkovem pozivu, "nam odločevalci vztrajno zatrjujejo, da se starejšim v aktualni krizi namenja posebna pozornost ter da je dostojno in kakovostno življenje v starosti njihova prednostna naloga, a so konkretni in učinkoviti ukrepi na tem področju redki. Domovi za starejše smo epidemijo pričakali povsem zasedeni in kadrovsko podhranjeni, pri skrbi za preprečevanje in zajezitev širjenja virusa Sars-CoV-2 pa ostali prepuščeni sami sebi."

(bš)

krško
koronavirus
video
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja