Skip to main content
Torek, 5. december 2023
26.08.2021
07:49
Radeče - Zidani Most
Foto: ePosavje.com
Na glavni cesti Drnovo - Celje so med Radečami in Zidanim Mostom 8. junija lani začeli z rekonstrukcijo ozkega in nevarnega cestnega odseka med železniško progo in reko Savo.

"Štoplc" med Zidanim Mostom in Radečami

RADEČE Med Zidanim Mostom in Radečami je promet s semaforji urejen izmenično enosmerno. In v četrtkovem jutru, okrog 7. ure zjutraj je bilo, je prišlo do zanimivega dogodka, ki se je v tem letu in pol gradbenih del slejkoprej moral zgoditi.

"Tovornjakar ne ve, kam in kako"

Tovornjakar iz smeri Zidanega Mosta je po vsej verjetnosti spregledal rdečo luč, čas zapore, in se zapeljal proti Radečam v trenutku, ko je iz nasprotne smeri že prišla kolona vozil. "Tovornjakar izgleda ne ve, kam in kako," ste nam sporočili. V koloni so voznice in vozniki čakali več kot 15 minut

"Izvedba del je zelo zahtevna"

Na Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo pravijo, da je izvedba del zelo zahtevna. Obstoječa cesta je namreč umeščena med železniško progo in reko Savo, zato se usklajujejo z družbo HSE (Holding Slovenske elektrarne d. o. o.) glede možnih terminov spuščanja nivoja akumulacijskega jezera. "Obenem pa je potrebno pri izvedbi gradbenih del upoštevati zahteve Zavoda za ribištvo, s katerim Direkcija za infrastrukturo dobro sodeluje. Dogovorjeno je, da se vedno pred predvidenim posegom v vodni svet obvesti Zavod za ribištvo in izvede monitoring," pravijo.

(eP)

radeče

Pridružite se nam