Skip to main content
Sobota, 9. december 2023
02.10.2019
09:41
Foto: Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru
V Brežicah je zopet čutiti študentski utrip, saj je svoja vrata, po poletnem premoru, za študente odprla Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru.

Fakulteta letos praznuje 10 let obstoja

Prvi študijski dan na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru

BREŽICE Letos je že 8. generacija študentov turizma zakorakala v svoje prvo študijsko leto, fakulteta v letošnjem letu slavi že 10. leto svojega obstoja. Na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru so za študente 1. letnikov, že tradicionalno priredili Uvajalni dan, na katerem brucem izrečejo dobrodošlico ter jih s koristnimi nasveti opremijo za študijsko pot.

Uvajalni dan letos v ponedeljek

Letos je ta dan potekal v ponedeljek, 30. septembra, poleg številnih aktivnosti, ki so jih pripravili starejši študenti in zaposleni, so se imeli študenti priložnost spoznati med sabo in z novim študijskim okoljem. V torek so po uvodnem predavanju dekana, izr. prof. dr. Boštjana Brumna, prodekanov in referata za študijske zadeve, že pričeli z rednim študijskim procesom.

Znotraj rednega študija trije študijski programi

Fakulteta za turizem, najmlajša članica Univerze v Mariboru, deluje v Brežicah od svoje ustanovitve leta 2009. Na fakulteti znotraj rednega študija izvajajo tri študijske programe – visokošolski strokovni program, univerzitetni in magistrski študijski program Turizem, pripravljajo se tudi na izvajanje doktorskega študija. S prejšnjim študijskim letom so začeli izvajati tudi dva izredna programa v angleškem jeziku – visokošolski strokovni in magistrski študij, ki sta namenjena študentom iz tujine in jih bodo izvajali v Ljubljani.

(bš)

fakulteta za turizem
fotogalerija
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja