Skip to main content
V Posavju 14° C Nedelja, 26. september 2021
13.05.2019
09:05
Foto: arhiv ePosavje
Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelka za meteorološke in oceanografske napovedi, bo od nedelje popoldne do torka zvečer zelo vetrovno.

Veter in vode

Sunki severnega vetra bodo presegali 70 km/h

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo na izpostavljenih mestih dosegali hitrost okoli 120 km/h, v severni in vzhodni Sloveniji pa bodo sunki severnega vetra ponekod presegali hitrost 70 km/h.

Pretoki rek

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje, Urada za meteorologijo in hidrologijo, Oddelek za hidrološke napovedi, so pretoki rek po Sloveniji večinoma srednji. V porečju Idrijce, Reke in v severozahodni Sloveniji imajo reke velike pretoke, v severovzhodni Sloveniji pa imajo nekatere reke male pretoke. Reke na zahodu, severu ter delno v osrednji Sloveniji naraščajo.

Možna manjša razlivanja vodotokov

Čez dan bodo začele naraščati tudi reke na jugu, zvečer in v noči na ponedeljek pa v severovzhodni Sloveniji. Pretoki rek bodo veliki. Ponoči in v ponedeljek lahko pride do manjših razlivanj vodotokov na najbolj izpostavljenih mestih zlasti v porečju Dravinje.

(ARSO, eP)

krško
brežice
sevnica
vreme v posavju
kostanjevica na krki

Pridružite se nam