Skip to main content
Ponedeljek, 4. december 2023
03.09.2019
07:25
Foto: RRA Posavje
Posavski župani in poslanci, združeni v Svetu regije Posavje, so na 80. redni seji prejšnji petek obravnavali tudi točko o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o financiranju občin (ZFO-1D).

Svet regije Posavje o financiranju občin

"Svet regije Posavje nasprotuje spremembi formule za izračun primerne porabe"

KRŠKO Kot pravijo v sporočilu, "Svet regije Posavje nasprotuje spremembi formule za izračun primerne porabe, saj očitno zgolj prerazporeja sredstva med občinam in takšno spreminjanje formule ne rešuje ključnih problemov financiranja različnih skupin občin."

O zagotavljanju potrebnih finančnih sredstev

Ob tem so sprejeli tudi drugi sklep, v katerem pravijo, da "mora država zagotoviti potrebna finančna sredstva vsem občinam za pokritje vseh zakonskih nalog, ki so jih dolžne izvajati. Predlagan sistem izračunane primerne porabe vsem občinam tega sedaj ne zagotavlja."

Posavci enotni o pokrajini Posavje

Člani Sveta regije Posavje so v sklopu obravnave Načrta aktivnosti v postopku priprave osnutkov pokrajinske zakonodaje in osnutek Zakona o pokrajinah sprejeli tri sklepe. Med drugim tudi, da Svet regije Posavje ne podpira predloga ureditve Slovenije na regije oziroma pokrajine, ki temeljijo na mestnih občinah kot središčih teh pokrajin.

(bš)

posavje
svet regije posavje
krško
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi