Skip to main content
Sobota, 23. september 2023
16.12.2019
09:13
Razbor pod Lisco, Miklavž
Foto: MMJP
V farnem zvoniku sv. Janeza Krstnika na Razborju pod Lisco je odbila polna ura po nedeljski sveti maši. Tako je vsako leto, ko nas v času godu obišče sv. Miklavž in nas razveseli z darovi.

Čisto malo po tem, so otroci s pričakovanjem in zvedavimi pogledi vstopili v posebej za njih pripravljeno dvorano Doma krajanov Razborja pod Lisco. Otroci so tiho posedli s starši in zadrževali dih. Bo sv. Miklavž letos prišel v spremstvu angelov ali hudičkov?

Preprosta igrana zgodba, ki nas je popeljala po poti pričakovanja in razmišljanj o tem, da bi tudi mi v svojih delih posnemali dobroto sv. Miklavža, je zmotilo obvestilo angelov, da mogoče ta sveti mož sploh ne bo prišel na Razbor, ker naj bi zbolel zaradi vseh mogočih virusov in bakterij, ki razsajajo na Zemlji. Vendar pa so angeli kaj kmalu ugotovili, da bodo otroci žalostni, če ne bo daril in se odločili, da darila mimogrede kar pustijo pred vrati, otroci pa naj jih vzamejo, če želijo. Toda, večina otrok si je še vedno želela srečati sv. Miklavža, zato so vztrajali na svojih mestih in izvedeli so, da jih sv. Miklavž ne bo pustil na cedilu.

In res je bilo tako. Ko je v prostor vstopil sv. Miklavž, so ga otroci vseh starosti v veselem pričakovanju navdušeno pričeli pozdravljati. Prihajali so po darila in vsak posebej je obljubil, da bodo vse njegove besede vzeli zares. Tako nas je sv. Miklavž zopet opomnil, da je vredno biti vztrajen in je vsak dan potrebno posnemati njegovo dobroto skozi dobra dela tako, da razveseljujemo druge ljudi. Otroci so ob koncu z navdušenjem prispeli nazaj v njegov objem in tako je ob pritiskanju na pametne telefone nastal tudi čudovit spomin na letošnji obisk sv. Miklavža na Razborju pod Lisco.

Tekst in foto: MMJP

sevnica

Pridružite se nam