Skip to main content
V Posavju 2.8° C Torek, 26. oktober 2021
05.10.2020
17:38
Brežiški svetniki potrdili nagrajence
Grafika: ePosavje.com
Brežiški svetniki so potrdili predlog kandidatov za občinska priznanja in podelitev naziva častni občan Občine Brežice za leto 2020. Ob tem bodo podelili tudi šest drugih nagrad in priznanj.

Brežiški svetniki so potrdili novega častnega občana

BREŽICE Pred prihajajočo sejo občinskega sveta so člani Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja obravnavali predloge kandidatov za dobitnike priznanj Občine Brežice za leto 2020.

Tri oktobrske nagrade in priznanja Občine Brežice

Svetniki so na ponedeljkovi seji potrdili predlog sklepa o podelitvi priznanj Občine Brežice za leto 2020, tako bodo oktobrsko nagrado za letošnje leto prejeli Branko Brečko, Zvone Černelič in Darko Leskovec.  V Brežicah bodo podelili tudi tri priznanja Občine Brežice, in sicer Košarkarskemu klubu Brežice, Jamarskemu klubu Brežice in Društvu diabetikov Posavje Brežice.

Nov častni občan Občine Brežice

Vladimir Gregor Bahč

Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja je predlagala, da v Brežicah znova imenujejo častnega občana. Vladimir Gregor Bahč se je rodil 7. januarja 1946 na Volčjem pri Artičah. Po končani srednji tehnični šoli v Krškem smer strojništvo, leta 1964, se je zaposlil v Industriji motornih vozil v Novem mestu, kjer so ga leta 1990 imenovali v poslovodni odbor, pri preoblikovanju družbe v TPV, pa je podjetje postalo prepoznavno v avtomobilski industriji. Družba TPV že ima tovarno v Brežicah, na območju poslovne cone v Brezini pa bodo svojo prisotnost v občini še razširili tovarno za izdelavo kovinskih sestavnih delov za avtomobilsko industrijo,

Častni občani občine Brežice

V brežiški občini imajo več častnih občanov, leta 2018 so za častnega občana razlgasili Franca Kocjana, leta 2017 Milana Kšelo in Tatjano Avšič Županc, ta naziv pa je leta 2015 prejel Dragutin Križanić.

(bš)

brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja