Skip to main content
Sobota, 2. december 2023
06.10.2020
14:45
Svetovni dan učiteljev na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V ponedeljek, 5. oktobra., na svetovni dan učiteljev, smo imeli prav poseben dan tudi mi na OŠ Maksa Pleteršnika v Pišecah.

Svetovni dan učiteljev na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

PIŠECE Tretjo in četrto uro so v čevlje učiteljev stopili naši devetošolci in se preizkusili v poučevanju v vseh oddelkih. Po končanem delu so skupaj sedli v zbornico, naredili evalvacijo dela in se malo posladkali z učiteljico Simono Tihole. Učenci so bili nad mladimi učitelji zelo navdušeni, a smo zadovoljni tudi s stalnimi. Na naši šoli se Unesco projekt Učenec poučuje, ki ga vodi učiteljica Simona Tihole, odvija že vrsto let in je zelo uspešen.

Ko smo učence povprašali, katere lastnosti naj bi imel dober učitelj, smo izvedeli naslednje: pripravil naj bi zanimive in pestre ure, potrebno je, da ima red v razredu (Lana, 9. razred), mora biti potrpežljiv, a dovolj strog (Tinkara, 7. razred), pomembno je, da je prijazen, ne ozkogled, da nauči več, kot je treba (Janž, 9. razred), mora biti spoštljiv, prijazen (Barbara, 7. razred), ne sme dajati preveč nalog, pri delu pa mora uporabljati moderno tehnologijo (Niko, 4. razred), nuditi mora pomoč učencem, ko jim ne gre, dajati dovolj vaj za utrjevanje, ne sme pa biti preveč strog (Julija Ana in Ožbej, 3. in 4. razred), dajati mora dovolj dobra navodila, da znam opraviti nalogo (Bojan, 1. razred), učiteljica mora biti nasmejana, prijazna, ne sme biti obuta v petke in nositi kikelc, ker lahko pade, se spotakne, ne more teči za nami … (Izabela, 1. razred)

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Mi spoštujemo naše učitelje, cenimo njihovo delo, ob tej priložnosti pa čestitamo tudi ostalim učiteljem po Sloveniji. "Noben človek ne more biti dober učitelj, če ne čuti tople naklonjenosti do svojih učencev in pristne želje, da bi jim posredoval, kar sam ceni." (Bertrand Russell)

Učenci izbirnega predmeta Šolsko novinarstvo, OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
šole v posavju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja