Skip to main content
V Posavju 10.7° C Ponedeljek, 25. oktober 2021
24.04.2020
08:56
Svetovni dan Zemlje na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
V sredo, 22. aprila, so učenci Osnovne šole Maksa Pleteršnika izvedli še en poseben dan na daljavo. Tokrat so z naravoslovnim dnem obeležili svetovni dan Zemlje.

Svetovni dan Zemlje na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

BREŽICE Naši učitelji (vodja učiteljica Maja Haler) so za nas pripravili tri sklope aktivnosti, mi pa smo iz vsakega sklopa morali narediti vsaj eno dejavnost. V prvem delu nas je čakala družinska akcija na vrtu, njivi, v sadovnjaku ali vinogradu. Pomagati smo morali pri urejanju vrta, grede, sejanju sadik, semen, hkrati pa obiskati gozd, pobrati smeti in nabrati pet užitnih divjih rastlin.

Po fizičnem delu nas je čakala priprava obroka iz lokalnih sestavin ali priprava avtohtone pišeške jedi. Tristan in Leon sta pripravila podgorsko prežganko. Ožbej in Nace sta skupaj s staro mamo pripravila ajdov kolač po pišeško. Zanj je značilno, da sta testo in skuta v plasteh. Lotili smo se priprave regratove solate z jajci, krompirjem in slanino, zelenjavne juhe, jabolčnega in sirovega zavitka ter ajdovega kolača. V tretjem delu pa smo ustvarjali doma v karanteni, in sicer smo lahko pesnili, pisali stripe na temo virusa, izdelovali slike iz semen, testenin, slanega testa, plastelina in šivali maske.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Naša učenka Tinkara pa je ravno danes praznovala svoj 12. rojstni dan. Vse čestitke, Tinkara, takole od nas vseh na daljavo. Spet je za nami zelo zanimiv in pester šolski dan, preživet stran od računalnikov. Naš planet pa nam je tudi hvaležen, da smo naredili kakšno dobro delo zanj in zase. Priznati pa moramo, da se že zelo veselimo prvomajskih počitnic. Verjamemo, da tudi vsi vi. Lepo jih preživite!

Novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

brežice
šole v posavju
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja