Skip to main content
Torek, 5. marec 2024
20.07.2020
12:09
Foto: LAS Krško
LAS Krško je skupaj s Policijsko postajo Krško, Večnamenskim romskim centrom Drom ter CSD Posavje, enoto Krško, na Planinski koči na Bohorju pripravila tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja.

Tradicionalni tabor Spoznavanje vrednot narave in premoženja

Oskrbnica Koče na Bohorju, ga. Jožica Marija Omerzu, je že ob svojem prihodu na Bohor apelirala na strokovne delavce za sodelovanje pri vzdrževalnih opravilih pri planinski koči. Njenemu  odprtemu vabilu se redno odzovejo.

Skupina 9 mladih Romov in Rominj se je pod mentorstvom strokovnih delavcev lotila spravljanja drv. Po zgledno opravljenem delu so se mladi udeležili delavnice, ki jo je izvedla strokovna sodelavka ZD Krško. Izvedli smo še krajši pohod po poteh Bohorja. Za piko na i pa so s skupnimi močmi pripravili večerjo pod mentorstvom policistov.

Organizatorji so zadovoljni s potekom enodnevnega tabora in z mislimi že v pripravah na ponovno srečanje konec avgusta.

Tabori kot odlična priložnost za skupno delovanje

Tovrstni tabori, ki so namenjeni mladim, ki so že pokazali določeno mero rizičnega vedenja, so odlična priložnost za skupno delovanje strokovnih služb, za medsebojno spoznavanje v naravnem okolju, za spodbujanje medsebojnega spoštovanja ter spoštovanja lastnine in narave ter opravljeno delo v splošno korist.

Pripravila: Mihaela Kovačič, koordinatorka LAS Krško

krško
mc krško

Pridružite se nam