Skip to main content
Sreda, 4. oktober 2023
07.07.2020
11:58
Obnova ceste Radeče - Zidani Most
Grafika: ePosavje.com
V začetku junija so na cesti Radeče - Zidani Most začeli z dolgo napovedano rekonstrukcijo ceste. Tako je na omenjenem gradbišču te dni, v nadaljevanju novice objavljamo več fotografij.

Gradbišče na cesti Radeče - Zidani Most

RADEČE Na Direkciji Republike Slovenieje za infrastrukturo pravijo, da bodo uredili cesto med Radečami in Zidanim Mostom v dolžini 1.230 metrov. Te dni je na gradbišču zelo živahno, na levi brežini reke Save so od Radeč proti Zidanem Mostu že posekali nekaj dreves. Na delu struge reke Save, kjer na cesti nad njo promet poteka izmenično enosmerno, pa so začeli z rušenjem obstoječih opornih zidov.

Kaj vse bodo naredili?

Med Radečami in Zidanim Mostom bodo razširili glavno cesto proti Savi in izvedli podporne konstrukcije s pilotnimi stenami ter armiranobetonskimi zidovi. Na tem delu ceste bodo izgradili tudi tri prepuste ter uredili odvodnjavanje ter prometno in cestno signalizacijo.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Kako bo urejena pretočnost promet?

Delna zapora ceste za 1. fazo do 30. oktobra

Delna zapora ceste za 1. fazo ureditve je postavljena od 8. junija do 30. oktobra 2020. Kot smo že poročali, bo promet na odseku ceste G1-5/0331 Zidani Most – Radeče urejen izmenično enosmerno s pomočjo prometno odvisnih semaforjev.

Po potrebi bodo promet usmerjali tudi ročno

Delna zapora ceste je postavljena na začetku rekonstrukcije ceste, od km 0,640 do km 0,100 (iz smeri Zidananega Mosta) v dolžini 460 metrov. in na koncu predvidene rekonstrukcije ceste, od km 1,660 do km 1,925 (pri starem mostu) v dolžini 265 metrov. "Zaradi boljše pretočnosti se bo po potrebi v konicah promet urejal z ročnim usmerjanjem prometa," smo poročali pred mesecem dni.

(eP)

radeče
ceste
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja