Skip to main content
Četrtek, 29. februar 2024
30.08.2022
08:25
Tanin Sevnica
Foto: ePosavje.com
V delu Sevnice bo v torkovem dopoldnevu lahko hrupno, v družbi Tanin se vračajo v obratovanje po končanem remontu.

Začetek obratovanja po remontu

SEVNICA Iz družbe Tanin d.d. obveščajo krajane Sevnice in okolice, da bo lahko v torkovem dopoldnevu, 30. avgusta, hrupno v njihovi okolici. "Hrup bo lahko povečan v več krajših intervalih, zaradi začetka obratovanja po remontu," dodajajo in prosijo za razumevanje.

Naslednje leto bodo praznovali 100-letnico

V podjetju, ki bo v naslednjem letu praznovalo 100-letnico delovanja, pridobivajo tanin z ekstrakcijo kostanjevega lesa in nato v nadaljevanju proizvodnega procesa še produkta furfural in ocetna kislina. Furfural koncentrirajo, prečistijo in skladiščijo v cisternah, preden ga naročniki odpeljejo v svoj proizvodni obrat, ocetno kislino pa uporabljajo za proizvodnjo natrijevega acetata. Furfural je organsko toplino, ki ga veliko uporabljajo v naftni industriji - natrijev acetat ima široko uporabnost v industriji, pri dodelavi betona in v prehrani za izboljšanje okusa.

Italija je njihov najpomembnejši zunanji prodajni trg

Med najpomembnejšimi zunanjimi prodajnimi trgi je z 48% Italija, nato Nizozemska, Ruska federacija, Belgija in Kitajska, 26% pa predstavljajo drugi trgi. O poslovanju v letošnjem letu pravijo, da previdevajo še višjo realizacijo prihodkov, leto 2022 želijo končati z 28 milijoni evrov prihodkov.

sevnica
obvestila

Pridružite se nam

Novice iz Posavja