Skip to main content
Nedelja, 3. marec 2024
09.03.2021
19:37
Tatjana Mlakar
Foto: arhiv ePosavje
Poročali smo že, da je Tatjana Mlakar, vodjo krške območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, dobila podporo tako upravnega odbora ZZZS kot skupščine. Zdaj so jo potrdili še poslanci.

Nova direktorica ZZZS dobila še podporo poslancev

KRŠKO Poslanci Državnega zbora so z 58 glasovi za in osmimi proti potrdili imenovanje imenovanje Tatjane Mlakar za generalno direktorico Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V štiriletnem mandatu bo nasledila dozdajšnjega generalnega direktorja Marjana Sušlja.

S podporo koalicije in dveh opozicijskih strank

Mlakarjevo so poleg koalicijskih poslancev podprli še poslanci DeSUS in SD, proti so glasovali v Levici, poslanci LMŠ in SAB so se vzdržali. 

Dosedanja direktorica krške območne enote Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije je v svojem programu dela opozorila na bodoče učinke demografskih sprememb, med katerimi izpostavlja predvsem staranje prebivalstve, razvoj vse dražjih medicinskih tehnologij in zdravil ter aktivnosti zaradi preoblikovanja posameznih podsistemov sistema zdravstvenega zavarovanja.

"Opozorila je na problematiko čakalnih vrst, predvsem kakovosti vodenja čakalnih seznamov in njihove verodostojnosti," je ob imenovanju Mlakarjeve poročala STA.

(eP)

zdravje
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja