Skip to main content
Petek, 22. september 2023
05.10.2021
09:37
Teden otroka, Zveza prijateljev mladine Krško
Foto: Zveza prijateljev mladine Krško
Letošnji teden otroka so na Zvezi prijateljev mladine Krško začeli s srečanjem predstavnikov otroških parlamentov. Tema letošnjega, že 32. po vrsti, otroškega parlamenta bo Moja poklicna prihodnost.

Teden otroka 2021

KRŠKO Zveza prijateljev mladine Krško je ob pričetku Tedna otroka® 2021, ki poteka med 4. in 10. oktobrom, pripravila srečanje predstavnikov šolskih otroških parlamentov, mentorjev in ravnateljev, osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki. Srečanje, ki je potekalo pod sloganom »Razigran uživaj dan« so posvetili igri in druženju, ki so ga prepletli s temo 32. otroškega parlamenta®, pod naslovom »Moja poklicna prihodnost«.

"Navzoče je najprej pozdravil predsednik ZPM Krško, Vinko Hostar. Nato so učenci Osnovne šole Leskovec pri Krškem zbranim odigrali letošnjo Poslanico, ki je napisana v stripu. Sledila sta nagovora županov občin Krško, mag. Mirana Stanka in Kostanjevice na Krki, g. Ladka Petretiča," so sporočili iz Zveze prijateljev mladine Krško.

Fotogalerija (Foto: Zveza prijateljev mladine Krško):

V nadaljevanju je sledil pogovor z gostom srečanja, Sašom Vašem, ki je zelo doživeto predstavil svojo življenjsko izkušnjo kako lahko tudi hobi postane poklic. Tako je učencem približal letošnjo temo otroškega parlamenta, ki bo nekoliko drugačen kot pretekla leta. Do sedaj so na parlamentih predvsem debatirali o različnih temah, letos pa bodo prešli iz debate v akcijo, kar pomeni, da bodo imeli mladi parlamentarci zadolžitev, da na svojih šolah sprožijo akcijo, če bodo to dopuščale razmere.

Po končanem uvodnem delu so se predstavniki šol razdelili v skupine in izmenično sodelovali v štirih delavnicah. Delavnice so potekale v duhu ključnih sporočil ob Tednu otroka®: Igra ti pomaga razvijati domišljijo; Igra ti krepi telo; Igra spleta prijateljstva in najpomembnejše; Igra nas povezuje! "Razigrano dopoldne smo zaključili z izmenjavo mnenj in druženjem," so še dodali v Zvezi prijateljev mladine Krško.

(Zveza prijateljev mladine Krško, eP)

krško
zpm krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja