Skip to main content
V Posavju 24.1° C Torek, 16. avgust 2022
14.10.2020
10:50
Teden otroka v krški in kostanjeviški občini
Foto: Zveza prijateljev mladine Krško
Vsako leto prvi teden v mesecu oktobru obeležujemo Teden otroka, tokrat je potekal od
ponedeljka, 5. oktobra, do nedelje, 11. oktobra 2020.

Teden otroka v občinah Krško in Kostanjevica na Krki

KRŠKO Letošnji slogan »Odgovor je pogovor« se povezuje s Telefonom za otroke in mladostnike, ki obeležuje 30 let delovanja. Leto 2020 nam je vsem prineslo spremembe in nove izzive. V situaciji, kot je letošnja, je pogovor z nekom izredno pomemben – še posebej za mladostnike, ki so v zelo intenzivnem in občutljivem obdobju odraščanja. Letošnja poslanica je bila nekoliko drugačna in prav zaradi tega posebna.

V okviru Tedna otroka so po celotni državi potekale številne prireditve in akcije. Tudi v občinah Krško in Kostanjevica na Krki so pod koordinacijo Zveze prijateljev mladine Krško osnovne šole in vrtci, v sodelovanju z društvi prijateljev mladine, organizirali prostočasne in razvedrilne dejavnosti za otroke in mladostnike. Dejavnosti so potekale znotraj posameznih razredov in skupin ob upoštevanju veljavnih priporočil NIJZ.

V osnovni šoli Podbočje so razredniki namenili uro Tednu otroka®, kjer so se pogovarjali o temi oziroma geslu »Odgovor je pogovor«, OŠ Leskovec pri Krškem, OŠ Kostanjevica na Krki in OŠ Raka so za svoje osnovnošolce pripravile tematske delavnice in naravoslovne dneve: Izdelava lutk iz odpadnega materiala, Eko dan, športni dan-pohod … Vrtec Raka in vrtec Plavček Kostanjevica na Krki pa sta svoje najmlajše razvajala s Pravljično jogo, daljšimi sprehodi v okolici vrtca, s pevskimi uricami, znanstvenimi poskusi… DPM Koprivnica, OŠ Koprivnica in vrtec Koprivnica so Teden otroka obeležili z delavnicami in druženjem po razredih ter tradicionalno peko kostanja.

Fotogalerija (Foto: Zveza prijateljev mladine Krško):

Društvo prijateljev mladine Senovo, OŠ Senovo in vrtec Senovo so otrokom teden popestrili z igrano predstavo Prometne zagate v izvedbi Gledališča "Pravljičarna" iz Slovenskih Konjic ter dnevnimi delavnicami po oddelkih in skupinah v dopoldanskem času. OŠ Raka, ZPM Krško in Društvo bralna značka Slovenije-ZPMSS pa so ob Tednu otroka predstavnikom vrtcev v Posavju svečano predali bralne nahrbtnike. Srečanje na Raki sta s svojo prisotnostjo počastila predsednik DZ RS g. Igor Zorčič in župan Občine Krško, mag. Miran Stanko. S skupnimi močmi jim je uspelo pretekli teden ustvariti razigrano, ustvarjalno in vsaj za trenutek brezskrbno otroštvo.

Zveza prijateljev mladine Krško

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja