Skip to main content
Nedelja, 4. junij 2023
06.10.2021
08:04
Teden otroka v Pišecah
Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece
Teden otroka je v Pišecah odprla klovnesa Infigenija. V nadaljevanju objavljamo sporočilo novinarskega krožka na Osnovni šoli Maksa Pleteršnika Pišece.

Teden otroka v Pišecah

PIŠECE V ponedeljek, 4. oktobra, smo dočakali presenečenje ob začetku tedna otroka. V šolsko telovadnico je vstopila klovnesa s širokim nasmehom in zanimivimi oblačili. Takoj smo videli, da zna odlično peti in igrati. Pokazala nam je trik z vrvjo, žonglirala je s krožniki, mikrofoni, v eno igro zvabila tudi učiteljice in jih pošteno nahecala … Mi pa smo se smejali in veliko ploskali. Na koncu smo z njo še malo poklepetali in izvedeli, da se je 4 leta šolala v Moskvi na šoli za cirkuške artiste (oddelek za klovne), da ima modro diplomo, da dnevno vadi in se izobražuje, da se največ nauči od gledalcev, da igra v predstavah za otroke in odrasle, da se udeležuje festivalov …

Kot klovnesa sliši na ime Ifigenija Sfrčkljana, brez rdečega noska pa je Eva Škofič Maurer. Njen nasmeh pove, da je oseba, ki rada nasmeji ne le zdrave, tudi bolne otroke, je namreč ustanoviteljica Rdečih noskov in mesečno opravil 8 do 20 obiskov v bolnišnici. V cirkus se je zaljubila pri štirih letih, sprva so ji bili vsi artisti v cirkusu všeč, nato pa je zagledala klovna, ki jo je tako navdušil, da se je še sama odločila postati klovnesa.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Eva je sicer vsestranska umetnica, je tudi pisateljica, ki je napisala 3 zbirke pravljic, 4 do 5 slikanic, trenutno pa se ukvarja z zgodbami iz bolnišnice in bi jih rada nekoč tudi izdala v zbirki. In kaj si želi v teh covid časih? Da bi lahko prišla v živo nastopat na šolo, da bi bili odnosi med ljudmi lepi, da bi na svetu vladala prijaznost, prijaznost, prijaznost … Srečna je s tem, kar ima, si pa želi, da bi se tudi otroci dobro počutili. Hvala, Ifigenija oz. Eva, nam ste res polepšali dan!

Urban Mirt in Bojan Nikolič Pajk, novinarski krožek OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja