Skip to main content
V Posavju 27.1° C Torek, 9. avgust 2022
16.11.2020
08:25
V torek, 10. novembra 2020, smo imeli učenci OŠ Maksa Pleteršnika Pišece prav poseben tehniški dan, tokrat na temo robotike in umetne inteligence. V nadaljevanju objavljamo zapis Erika iz 9. razreda.

Tehniški dan na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

PIŠECE Že tema Robotika in umetna inteligenca je dala vedeti, da nam ne bo dolgčas in da bomo pouk na daljavo preživeli ustvarjalno, zabavno in poučno. Dan prej sta nama gospoda Danilo in Darko (iz Modre delavnice iz Frama) posredovala vse informacije in povezavo do Zoom srečanj v Teamse. V torek zjutraj pa smo se dobili z njima na zoomih po triadah. Vsaka triada je imela 20-minutno predstavitev robotike in umetne inteligence na zanimiv način.

Ob pomoči Powerpoint predstavitve smo izvedeli veliko o robotih, njihovem delovanju in pomenu le-teh v našem življenju. Pri umetni inteligence nam je predavatelj povedal nekaj zanimivosti o robotskih napredkih in sposobnostih, npr. da je robot v šahu premagal najboljšega šahista in da je robot pognal eno raketo na luno. Potem smo imeli predstavitev še o avtonomnih vozilih (vozila, ki sama vozijo). Izvedeli smo, da je vrhunec robotike in umetnostne inteligence prav avtonomno vozilo. Po koncu predstavitev smo dobili naloge in se takoj odpravili na delo.

Fotogalerija (Foto: OŠ Maksa Pleteršnika Pišece):

Delo je bilo razporejeno na dva dela: prvi del so bila vprašanja, drugi del pa programiranje. Imeli smo dobre 3 šolske ure za reševanje nalog. Ob 11.30 pa smo se spet dobili s predavateljema in pokomentirali, kaj nam je šlo dobro, kje smo naleteli na težave, kaj nam je bilo všeč. In všeč nam je bil celoten tehniški dan, a ostaja le želja, da bi kakšnega robota videli v živo. Mogoče pa vseeno kdaj zaidemo tudi v Fram, na sedež Modre delavnice.

Hvala predavateljema, našim učiteljem in gospe ravnateljici Nuški Ogorevc, ki se trudijo, da je tudi delo na daljavo zanimivo in prav nič dolgočasno.

Erik Golobič, 9. razred OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

šole v posavju
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam