Skip to main content
Ponedeljek, 26. februar 2024
03.07.2019
11:47
Foto: Doroteja Jazbec
Sredi junija je na radeškem stadionu potekalo v dopoldanskem času pokalno regijsko tekmovanje gasilske mladine in tekmovanje gasilskega podmladka radeške gasilske zveze.

Tekmovanje GZ Radeče in tekmovanje regijske mladine

RADEČE V popoldanskem so vsakoleten tekmovalni prikaz vaje izvedli še člani in članice ter starejši gasilci iz Gasilske zveze Radeče. Za GZ Radeče je tako sobotni junijski dan predstavljal pošten organizacijski zalogaj, k uspešni izvedbi pa so pripomogli člani vseh štirih prostovoljnih društev zveze. Na pokalnem tekmovanju mladine celjske gasilske regije je sodelovalo skupno 14 pionirskih in 12 mladinskih ekip.

Med pionirji in med mladinci so zmagali člani PGD Pristava pri Mestinju, najboljše pionirke pa so bile z osvojenim 1. mestom članice PGD Zreče, v kategoriji mladink pa so bile prve članice PGD Šmartno v Rožni dolini.

Fotogalerija:

Na tekmovanju Gasilske zveze Radeče so v poznodopoldanskem času najprej nastopile tri ekipe pionirjev, med katerimi so bili letos najboljši člani PGD Radeče in tri ekipe mladincev, med katerimi je slavila ekipa iz PGD Svibno. Zatem je sledilo člansko in veteransko tekmovanje, katerega se je udeležilo skupno sedem moških in šest ženskih ekip ter tri ekipe starejših gasilcev.

V prav vseh kategorijah - med šestimi sodelujočimi ekipami članov A, štirimi članic A, brezkonkurenčno člani B, tremi starejšimi gasilci in dvema desetinama članic B - so pokale za osvojena prva mesta prejeli gasilci iz PGD Jagnjenica ter tako tudi letos postali absolutni zmagovalci tekmovanja.

Doroteja Jazbec

radeče
fotogalerija
gasilci

Pridružite se nam

Novice iz Posavja