Skip to main content
Sreda, 27. september 2023
15.01.2021
19:25
COVID-19, testiranje
Foto: ePosavje.com
Številni zdravstveni domovi skladno z navodili ministrstva za zdravje izvajajo prostovoljna testiranja na koronavirus s hitrimi antigenskimi testi. Bili smo v Krškem in Sevnici.

Testiranja s hitrimi antigenskimi testi v Posavju

V Krškem

KRŠKO Za prebivalce občine Krško je testiranje v izvedbi Zdravstvenega doma Krško na voljo na parkirišču za urgenco. Kot je povedala direktorica Zdravstvenega doma Krško Tatjana Fabjančič Pavlič, so v preteklem tednu po novem letu z antigenskim hitrim testom množično testirali 808 oseb, od tega je bilo 16 % pozitivnih. Naročanje ni potrebno. Testiranje je brezplačno, zainteresirani pa naj na testiranje s seboj prinesejo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebni dokument.

V Sevnici

V Zdravstvenem domu Sevnica hitro testiranja poteka v COVID akutni ambulanti. V prvih dneh so na dan testirali okoli 200 ljudi, delež pozitivnih je bil od 10 do 12-odstoten.

Množično testiranje v Krškem tudi v naslednjem tednu

V ponedeljek, sredo in petek

V Krškem bo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo tudi v naslednjem tednu. Tako bodo na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško testiranja v ponedeljek, 18. januarja, od 7.30 do 10.30 ure, v sredo, 20. januarja 2021, od 7.30 do 10.30 ure in prav tako v petek, 22. januarja 2021, od 7.30 do 10.30 ure.

Na parkirišču za Zdravstvenim domom

Kot so še sporočili iz Zdravstvenega doma Krško, bodo testiranje izvedli z lastnimi mobilnimi ekipami. Vse, ki se želijo testirati s HAGT, pa prosijo, da naj imajo s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. "Zaupati nam morajo tudi telefonsko številko, na katero bo preko SMS sporočen rezultat testiranja," dodajajo.

Od ponedeljka do petka testiranje tudi v Sevnici

V sevniški občini bo množično testiranje naslednji teden potekalo vse dni v tednu, v sredo in petek tudi v Krmelju.

Kdaj in kje?

V ponedeljek bo testiranje v Sevnici potekalo od 11. do 16. ure, od torka do petka pa nato vsak dan od 11. do 15. ure. V Krmelju bo testiranje v sredo in petek, v sredo od 15. do 17. ure in v petek od 10. do 12. ure. V Sevnici bo testiranje v COVID šotoru pred Zdravstvenim domom Sevnica, v Krmelju v Domu svobode.

(eP)

koronavirus
krško
brežice
video

Pridružite se nam