Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
01.09.2020
15:00
Neurje v občini Sevnica, Breg
Foto: arhiv Občine Sevnica
Po neurju s točo v sevniški občini smo se pogovarjali tudi s sevniškim županom. Kot pravi, bo škoda zagotovo presegla milijon evrov.

"Ocene finančne škode še nimamo, škoda je res velika"

"Moramo izpostaviti tudi škodo na kmetijskih površinah"

SEVNICA "Ocene finančne škode še nimamo, kajti škoda je res velika, popisne komisije ocenjujejo, evidentirajo in beležijo vso škodo, zagotovo bo pa šla preko milijon evrov in več na celotnem območju, kajti moramo izpostaviti tudi kmetijske površine. Veliko je teh kmetijskih površin, poljščin, zelo majhen delež pa je zaščiten s protitočno mrežo, predvsem sadovnjaki, ostalo je pa povsem uničeno, tako na sadovnjakih, vinogradih kot tudi na poljih," nam je povedal sevniški župan Srečko Ocvirk.

Kaj in koliko bo lahko pomagala občina?

"Pričakujemo podporo države v tej veliki nesreči

Na vprašanje, kaj in koliko lahko po tej naravni nesreči pomaga občina, župan pravi, da "imajo v skladu z zakonom oblikovano rezervo za naravne nesreče. Ta rezerva je v letošnjem letu izredno izpostavljena tudi zaradi COVID situacije in podobnih ujm, ki se nam izredno pogosto dogajajo. Občina bo v tem delu zagotovo pokrila stroške intervencije, sama sanacija pa bo na lastnikih in na pričakovani pomoči države v tem neurju.

"Nismo osamljeno območje"

"Nismo osamljeno območje, teh območji je v Sloveniji veliko in pričakujemo tudi podporo države v tej veliki nesreči, ki je utrpelo naše območje," je povedal sevniški župan.

(bš)

sevnica
vreme v posavju
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja