Skip to main content
V Posavju -3.2° C Sreda, 1. februar 2023
17.11.2020
11:20
Lisec o delu vlade v tem mandatu
Foto: ePosavje.com
Na ePosavje TV bomo v torek po oddaji Posavski tednik predvajali pogovor s posavskim poslancem Tomažem Liscem (SDS), tudi sevniškim občinskim svetnikom.

Posavski poslanec Tomaž Lisec (SDS) o delu vlade v tem mandatu

KRŠKO Posavskega poslanca Tomaža Lisca, poslanca največje vladne stranke Slovenske demokratske stranke, smo v ponedeljek gostili pred kamerami ePosavje TV-ja. Med drugim smo ga povprašali tudi o delu vlade v tem mandatu.

"Ob zamenjavi vlade smo pričakovali ukvarjanje z določenimi drugimi vsebinami"

"Ob zamenjavi vlade smo pričakovali ukvarjanje z določenimi drugimi vsebinami. Imamo koalicijsko pogodbo, ki nas zavezuje h konkretnim ukrepom in rešitvam. Moram priznati, da sem bil sam večkrat v pisarni pri poslanski kolegici Jelki Godec, ki je reševala najnujnejše zadeve. V spomladanskem delu epidemije smo reševali osnovne zadeve, pa tudi v tem jesenskem delu epidemije so morda nekoliko zamaknile posamezne želje vseh nas poslancev in vlade kot celote, da rešujemo najbolj konkretne primere iz koalicijske pogodbe," pravi Lisec.

Pogovor s poslancem Tomažem Liscem bo na ePosavje TV na sporedu v torek, 17. novembra ob 20.30 uri po oddaji Posavski tednik.

"Vsi ti ukrepi se v Sloveniji in v Evropi sprejemajo s ciljem, da čim bolj zajezimo koronavirus"

"Že samo če nas pogledate vse skupaj državljane, smo v nekem čudnem času. Verjamem, da so državljanke in državljani živčni, ker ne samo v Sloveniji, ampak po celotni Evropi prihaja do drugega vala epidemije, so nekako naveličani in komaj čakajo da bo tega konec. Ravno zato se Vlada in Državni zbor trudimo, da bi sprejeli ukrepe, ki so morda na kratek rok komu zoprni, smotani, dolgočasni ali pa preveč restriktivni. Vsi ti ukrepi se v Sloveniji in v Evropi sprejemajo s ciljem, da čim bolj zajezimo koronavirus, ki nas je v tem letu prizadel," še dodaja Lisec.

S poslancem tudi o posavskih temah

O čem je še tekel pogovor? S poslancem smo se pogovarjali tudi o posavskih temah, o energetiki, odlagališču nizko in srednje radioaktivnih odpadkov, drugem bloku NEK, tretji razvojni osi, sodelovanju poslancev in posavskih županov in še čem.

(bš)

sevnica
politika

Pridružite se nam

Novice iz Posavja