Skip to main content
V Posavju 6.5° C Ponedeljek, 27. marec 2023
07.02.2020
08:39
Tončkov dom na Lisci zaprt za obiskovalce
Grafika: ePosavje
Tončkov dom je od 1. februarja zaprt. V času izvajanja obnovitvenih del bo Občina Sevnica izvedla javni poziv za oddajo ponudb za najem Tončkovega doma. Znova bo odprt predvidoma v maju.

Obnovitvena dela v Tončkovem domu

Rušitev depadans na zgornjem platoju

SEVNICA Po odpovedi najemne pogodbe dolgoletnega najemnika in oskrbnika Tončkovega doma na Lisci bodo najprej stekla obnovitvena dela, ki bodo predvidoma trajala tri mesece. Kot pravijo na Občini Sevnica, bodo med prenovo notranjih prostorov Tončkovega doma porušili tudi bližnje depandanse, ki so zaradi dotrajanosti neprimerne za uporabo. Aktivnosti bodo sicer pričele v naslednjih dneh.

Depandanse neprimerne za uporabo

"Investicija se bo zaključila najkasneje do 20. aprila"

"Z izvajalcem del in s koordinatorjem za varnost in zdravje pri delu je bila izvedena uvedba v delo, kjer so se določili kriteriji zavarovanja objektov med izvajanjem del. Vzpostavljen bo tudi prometni režim. Investicija se bo zaključila najkasneje do 20. aprila 2020," še dodajajo v sporočilu.

Tudi v novem razpisu najemnina ostaja nespremenjena

Pogoj je odprtje gostinskega lokala najmanj 5 dni v tednu

"Razpis za novega najemnika je že bil objavljen. Cilj je, da v prehodno obdobju stečejo vsi postopki in da s prvim možnim dnem z delom prične nov najemnik," je ob tem povedal sevniški župan Srečko Ocvirk. Pogoji razpisa so podobni, kot so bili dosedanji pogoji poslovanja, najemnina ostaja enaka. Ocvirk dodaja, "da je pogoj za odprtje gostinskega lokala najmanj 5 dni v tednu, predvsem obvezno odprtje od petka do nedelje. Skrb za programe, skrb za dobrobit okolja, športnikov, rekreativcev, planincev in ostalih gostov na Lisci." Župan verjame, da je Lisca atraktivna točka, "da bodo zainteresirani prišli na to točko."

Do maja na Lisci Kuhna na kolesih

V času obnove Tončkovega doma bo za gostinsko ponudbo skrbela Kuhna na kolesih - gostinstvo Jože Grajžl, ki bo odprta ob petkih, sobotah in nedeljah.

(bš)

lisca
sevnica
posavski tednik

Pridružite se nam