Skip to main content
Sreda, 29. november 2023
04.11.2019
18:18
Deževje do 11. novembra
Grafika: WXCharts
Prvi novembrski torek bo prinesel padavine, reke bodo šle do visokih pretokov. V nadaljevanju objavljamo vremensko napoved in več informacij o obilnejših padavinah.

Kako kaže?

Ponedeljek

Kot pravijo vremenoslovci, bodo v ponedeljek dopoldne padavine, deloma plohe, postopno ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo prehodno zapihal severni veter. Popoldne se bo prehodno delno razjasnilo, proti večeru bo spet začel pihati jugozahodnik.  Ponoči bo na zahodu znova začelo deževati, do jutri zjutraj pa tudi že marsikje drugod do Sloveniji, vmes bodo plohe in posamezne nevihte.

Torek

V torek bo oblačno in deževno, dopoldne bodo še možne nevihte. Pihal bo južni do jugozahodni veter, ob morju predvsem dopoldne jugo. Zvečer bo dež večinoma ponehal.

Sreda in četrtek

V sredo bo na vzhodu povečini suho vreme, drugod bodo občasno krajevne padavine, deloma plohe. V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe.

Pridruži se nam na Facebook strani Vreme v Posavju:

Kako kaže z vodotoki?

Pretoki rek naraščajo

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje imajo trenutno Sava s pritoki v zgornjem toku, Soča s pritoki, Reka, Kolpa s pritoki velike pretoke, reke v porečju Mure, Pesnice in Krke male pretoke, pretoki drugih rek so srednji. V manjšem obsegu se razliva Rakitnica, ki bo še nekoliko narasla.

Sava v spodnjem toku še narašča

V jutranjih urah naraščajo še Dravinja v spodnjem toku s pritoki, Sava v spodnjem toku, Ljubljanica in njeni kraški pritoki, Savinja v spodnjem toku, Krka in nekateri njeni pritoki. Reke, ki še naraščajo, bodo v ponedeljek večinoma začele upadati že v dopoldanskem času, kasneje pa v glavnem kraški vodotoki in Sava v spodnjem toku.

Obilnejše padavine z dolgotrajnimi nalivi

Od noči na torek do torka do večera bodo ponovno obilnejše padavine z dolgotrajnimi nalivi. Krajevno bo v zahodni, južni in deloma osrednji Sloveniji predvidoma padlo od 50 do okoli 100 l/m2, drugod pa od 30 do okoli 60 l/m2 dežja.

V sredo čez dan veliki pretoki rek

V torek zjutraj bodo reke po Sloveniji začele naraščati in čez dan dosegle velike pretoke. Največje pretoke bodo dosegle v večernih urah in v noči na sredo, ob tem lahko pride do razlivanj posameznih vodotokov.

(bš)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Novice iz Posavja