Skip to main content
V Posavju 15.6° C Sobota, 26. september 2020
02.07.2019
21:15
Grafika: ePosavje.com
Torkovo popoldne je obeležila združena nevihtna celica, ki se je iz severozahoda Slovenije počasi pomikala proti jugovzhodu in je v zgodnjem večeru krojila vreme pri nas. Več v nadaljevanju:

Pridruži se nam na Facebook strani Vreme v Posavju:

Radarska slika nevihte čez Posavje (19:10 do 20:40)

Nevihta, 2. julij 2019

* IZ MINUTE V MINUTO *

(17:55) Nevihta se iz osrednje Slovenije seli na jugovzhod

Nevihtno dogajanje se v torkovem popoldnevu seli iz smeri severozahoda proti jugovzhodu. Trenutno je največ dogajanja v pasu med Ivančno Gorico, Litijo in naprej proti Trojanam, prve strele pa se pojavljajo tudi že med Šentrupertom in Radečami. Druga nevihtna celica, ki bi lahko imela vpliv na Posavju, pa je v okolici Šentjerneja.

(18:10) Prvo grmenje

Med Šentjanžem in Šmarješkimi Toplicami je nastalo jedro, ki se krepi v smeri severovzhoda proti Sevnici.

(18:20) V eni uri ohladitev za štiri stopinje

Na vremenski postaji v Birni vasi pri Šentjanžu v zadnji uri beležijo padec temperature za 4,1°C. Ob 16. uri in 41 minuti so zabeležili današnjih najvišjih 31,6°C, trenutna temperatura je 26,4°C.

(18:25) Pogled z Lisce

(18:35) V Birni vasi samo še 21,3°C

Ohlajevanje v Birni vasi se nadaljuje s pospešeno hitrostjo. V dobri uri se je tako ohladilo že skoraj za 9°C, trenutno jih je samo še 21,3°C.

(18:40) Kako kaže z dežjem?

Trenutno dežuje na območju Radeč, spodnji rob celice se iz smeri Mirne Peči počasi premika proti Posavju, druga manjša celica pa raste v okolici Bizeljskega.

(20:20) Nevihta se umirja, na zahodu se jasni

Nevihta, ki se je v zadnjih dveh urah zapeljala čez Posavje, se vendarle počasi umirja, na zahodu pa se že jasni. V Sevnici so od 18. ure do tega trenutka zabeležili 12,4 mm dežja, na Senovem je padlo 7.6 mm dežja, v Birni vasi pri Šentjanžu pa so izmerili 31 mm padavin.

Bolj obilno je namočilo v brežiški občini

Bolj obilno je namočilo v brežiški občini, podatke s postaj Agencije Republike Slovenije za okolje iz Krškega, Cerkelj ob Krki in Planine nad Podbočjem še čakamo in jih bomo objavili v nadaljevanju večera. V Brežicah je stoječa voda povzročila nekaj težav v prometu, ko je poplavilo del vozišča pri železniški postaji, pa v krožišču za Črnc, nekaj podrtega drevja pa je bilo tudi na cesti Brežice - Krška vas na Griču.

(20:25) Na Gorjancih 44mm dežja v pol ure

Podatki Agencije Republike Slovenije za okolje kažejo, da je na Gorjancih - na postaji Planina nad Podbočjem - v pol ure med 19. in 19.30 uro padlo 44,3 mm dežja. V istem času je v Krškem padlo 6,6mm dežja, v Cerkljah ob Krki 11,3mm in na Lisci 11,5mm padavin. Zanimivo bo počakati na podatke med 19.30 in 20. uro, ko se je deževje še okrepilo.

Fotogalerija:

(21:00) Planina nad Podbočjem: 47,6mm dežja

Na Agenciji Republike Slovenije za okolje so osvežili podatke z meteoroloških postaj. Na Planini nad Podbočjem je v tej nevihti padlo 47,6mm dežja, v Cerkljah ob Krki 17,1mm, v Krškem 8,8 in na Lisci 13,9mm dežja.

Pridruži se nam na Facebook strani Vreme v Posavju:

(21:20) Med 18. in 20. uro na 112 prejeli 123 klicev

Tokratna nevihta je zaposlila tudi dežurne na števiki 112. Med 18. in 20. uro so sodeč po statistiki imeli veliko dela, prejeli so namreč 123 klicev občanov, v določenem trenutku so na klice odgovarjali trije operaterji (sicer čez dan eden do največ dva - dva operaterja sta bila danes v akciji le okrog 10. ure, ko so prejeli 13 klicev na interventno številko.

3. julij 2019

(07:45) Največ dela so imeli gasilci v sevniški občini

Sevnica

V sevniški občini so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Sevnica, Boštanj, Tržišče, Studenec, Loka, Breg, Poklek, Blanca in Zabukovje izčrpali vodo iz 14 objektov, zavarovali dva zemeljska plazova in odstranili drevo, ki je ogrožalo stanovanjski objekt ter nudili pomoč delavcem Komunale in CGP pri čiščenju cestišč.

Krško

Bolj milo je bilo v krški občini, kjer se je na ceste podrlo več dreves, ki so jih odstranili delavci podjetja Kostak in CGP.

Brežice

V občini Brežice pa so gasilci prostovoljnih gasilskih društev Brežice, PGD Veliki Obrež in PGD Mihalovec izčrpali vodo iz treh stanovanjskih objektov in podvoza na regionalni cesti. Ceste so očistili delavci podjetja Komunale in CGP.

(ARSO, bš, eP)

vreme v posavju
krško
brežice
sevnica
radeče
kostanjevica na krki

Pridružite se nam

Novice iz Posavja