Skip to main content
V Posavju 3.6° C Petek, 9. december 2022
23.12.2019
13:02
Luč miru iz Betlehema v Krškem
Foto: Luka Rudman
Nekaj trenutkov pred božičem so skavti v Krško prinesli Luč miru iz Betlehema. Njen uradni sprejem je bil v soboto, ko so pripravili glasbeno-slavilni večer v cerkvi na Vidmu. Več v nadaljevanju.

Luč miru iz Betlehema v Krškem

KRŠKO Trenutek pred božičem. Trenutek, ko smo si vzeli čas zase, čas za pripravo na Njegov prihod in čas za svoje prijatelje. Glasba pevskega sestava ViDeS nas je nagovorila in pripravila na pristno molitev v pesmi. Večer pa so dopolnila razmišljanja, ki so nam pomagala, da smo Boga še posebej začutili in ga z vsem srcem slavili.

Vrhunec je bil prihod Luči miru, ki vsako leto razsvetli domove v tednu pred božičem in vsako leto nosi prav posebno poslanico. Ta razkriva bistvo plamena, prižganega v votlini Jezusovega rojstva. Luč nam letos govori, naj se ne bojimo goreti. Goreti za drugega, za prijatelja, za sočloveka.

Fotogalerija (Foto: Luka Rudman):

Naj se ne bojimo ljubiti. A vse se začne pri meni. Najprej moram biti jaz tisti, ki ljubim. In ljubezen se bo po mojih bližnjih in po ljudeh, s katerimi se srečujem, obilno vračala nazaj. Kajti: "Samo z lučjo lahko preženeš temo in samo z ljubeznijo lahko prižgeš mir." Mir, ki umiri srce in ga pripravi na prihajajoče praznike.

Skavti stega Krško1 smo veseli in hvaležni vsakemu, ki je ta poseben večer preživel z nami, si upal upočasniti misli in se vneti, da bo lahko začel goreti tudi sam.

Skavti Krško1

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja