Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
15.04.2019
12:07
Foto: Vinko Šeško
V soboto, 13. aprila, so bili posavski in zasavski planinci na tretji etapi pohoda po Zasavski planinski poti.

Očitno je nekatere prestrašilo deževno vreme, saj se jih na Ravni log pripeljalo z avtobusom "le" 40 do 50. V mrzlem in vetrovnem jutru so mimo Oslice, Jevše in Debelega vrha krenili proti Koči na Bohorju, kjer jih je poleg zakurjenega kamina in vročega čaja čakala tudi mini predstavitev značilnega in predvsem zavarovanega cvetja tega področja.. Spočiti in ogreti so nadaljevali pot proti Javorniku.

Pri "Škofovem križu" pod Koprivnikom jih je čakalo naravoslovno presenečenje. Pozdravila jih je prijazna gozdarka Manica Vintar in jim predstavila značilnosti in posebnosti bohorskih gozdov. Dalje jih je pot vodila med zelenimi preprogami čemaža in jih pripeljala na zasneženi vrh Javornika. To je bilo prav gotovo naslednje presenečenje - zima sredi zelene in cvetoče pomladi.

Z vrha so se mimo Zaloških travnikov, Mrzle planine in Zabukovja spustili do gostilne Pipan on cesti Planina - Sevnica, kjer jih je čakal avtobus. Kar dobrih 15 km dolga pot je bila za njimi. Pohod sta vodila Darinka Avguštin iz PD Lisca Sevnica in Boštjan Kozole iz PD Bohor Senovo. Naslednjič gremo skupaj na Lisco. Pridružite se nam.

sk
Foto: Vinko Šeško in Zmago Grabrijan

krško
brežice
sevnica

Pridružite se nam